ΤΑ ΑΛΩΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΟΡΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ ΤΟΥ ΝΑΟΥ (Φωτογραφίες)


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα εορτάστηκαν οι εκδηλώσεις στα Αλώνια Μεσσηνίας του Δήμου Καλαμάτας προς τιμήν της προστάτιδας του χωριού Αλωνιών Αγία Παρασκευή.

Της θείας και ιεράς μυσταγωγίας προεξείχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης και εφημέριος της Αγίας Αικατερίνης Καλαμάτας ο πατέρας Ευθύμιος Θεοδωρόπουλος.

 Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους: ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσόμαλλης ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Καλαμάτας Γεώργιος Φάβας καθώς επίσης και ο υπεύθυνος της Δημοτικής Αστυνομίας Καλαμάτας Κωνσταντίνος Παπαδάκης και πλήθος πιστών.

Την παραμονή της εορτής τίμησε την εορτή της Αγίας και την Τοπική Κοινότητα  με την παρουσία του ο Δήμαρχος της Καλαμάτας Αθανάσιος Βασιλόπουλος.

Την παραμονή της εορτής στην ακολουθία του εσπερινού προεξήρχε ο Πανοσιολογιότατος Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Πατήρ Γεώργιος Μπίζας μαζί με τους Ιερείς Αθανάσιος Φλώρος από Αριοχώρι Ιωάννης Γαβράς από Άμμο, Παναγιώτης Ηλιόπουλος από Πεύκο, οι οποίοι ήταν προσκεκλημένοι από τον Ιερέα του Χωριού Αλωνιών και Ανεμομύλου τον Οικονόμο Δημήτριο Ροβολη.

Με την παρουσία του τίμησε και την εορτή ο Πρόεδρος και Επίτροπος του χωριού Αλωνίων Βασίλειος Χριστόπουλος.

Με την χάρη του Θεού και με τις ευλογιές του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου και την έγκριση της Μητροπόλεως ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής του ταβανιού του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής Αλωνιών.


Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ