Ανατίναξη ναρκών στο Ασπρόχωμα, σε αγρόκτημα δίπλαστις γραμμές του τρένου


Νάρκες χωμένες σε βάθος μόλις 20 εκατοστών από την εποχή του Εμφυλίου Πολέμου εντόπισε το Τάγμα Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας. Εντοπίστηκαν σε έκταση που έχει δωριθεί στη Μητρόπολη Μεσσηνίας, και βρίσκεται πολύ κοντά σε επιχειρήσεις, δίπλα από τις γραμμές του τρένου, κοντά στον κόμβο του "Ζαφείρη". Χθες στις 3.30 το μεσημέρι έγινε ελεγχόμενη έκρηξη των 2 ναρκών, χωρίς να προκληθούν ζημιές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης που άφησε στην διαθήκη του τη συγκεκριμένη έκταση στη Μητρόπολη, είχε εκμυστηρευτεί το μυστικό σε κάποιο πρόσωπο που ζει στην Αυστραλία. Αυτό το πρόσωπο ενημέρωσε πρόσφατα τη Μητρόπολη και κινήθηκαν οι διαδικασίες για τις έρευνες. Κατά μία άλλη εκδοχή, ο ιδιοκτήτης της έκτασης ανέφερε στη διαθήκη του την ύπαρξη των ναρκών, χωρίς όμως να αναφέρει τον ακριβή αριθμό τους.
Σε κάθε περίπτωση η Μητρόπολη μερίμνησε και ξεκίνησαν οι έρευνες από το ΤΕΝΞ. Τις τελευταίες 3 ημέρες το τάγμα εντόπισε 2 νάρκες στη συγκεκριμένη ιδιοκτησία.
Βρέθηκαν στην άκρη του αγροτικού δρόμου που περνά ανάμεσα στις γραμμές του τρένου και το χτήμα, πίσω από το συνεργείο "Καψάλα". Οσοι μάλιστα είδαν από κοντά το σημείο σχολίαζαν πως από θαύμα τόσα χρόνια δεν είχε συμβεί κάποιο ατύχημα, αφού οι νάρκες όλα αυτά τα χρόνια βρίσκονταν σε μικρό βάθος.
Η ελεγχόμενη έκρηξη έγινε χθες στις 3.45 το μεσημέρι από τα στελέχη του τάγματος. Για προληπτικούς λόγους διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στη Νέα Είσοδο κι εκκενώθηκαν σπίτια κι επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης, απαγορεύτηκε από την Αεροπορία η διέλευση αεροπλάνων πάνω από την περιοχή.
Στο σημείο βρίσκονταν δυνάμεις του Στρατού, της Αεροπορίας, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας.
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ