Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες : Βασίλειος Δ Γεωργιόπουλος

          Οι προγονοί μας με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό στην μητέρα του κόσμου την Παναγιά μας τίμησαν το θαύμα της κοιμήσεως και της μεταστάσεώς της εις τους ουρανούς με το να κατασκευάσουν αμέσως μετά τον απελευθερωτικό αγώνα, εναντία στον Τουρκικό ζυγό, και να αφιερώσουν ένα μεγαλοπρεπή και επιβλητικό Ναό, ο οποίος είναι ο κεντρικός Ναός της ενορίας του χωριού μας και καύχημα των απανταχού Πλατέων.
          Πανηγυρίζει το καύχημα και το στολίδι του χωριού μας και τιμάται η κοίμηση της μητέρας του φωτός με μεγαλοπρέπεια, όπως αρμόζει στο Πάσχα του καλοκαιριού, χαρακτηρισμό που ο πάνσοφος λαός μας αποδίδει στην εορτή της Κοιμήσεως.
          Με την πατρική αγάπη και ευλογία του Πατρός και Ποιμεναρχού μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός την 14η Αυγούστου 2012 μετ’ αρτοκλασίας στις 19:00. Την κυριώνυμο ημέρα στις 15 Αυγούστου 2012 θα τελεστεί ο Όρθρος της εορτής στις 07:00  και η πανηγυρική Θεία και Ιερά Λειτουργία στις 08:30.
Των ακολουθιών θα προεξάρχει ο Οικονόμος Πατήρ Νικόλαος Β. Χατζής, ο όποιος ως ακούραστος λευίτης υπηρετεί ακατάπαυστα το χωριό μας και διακονεί με αγάπη ζήλο και θέρμη εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Πλατέως Μεσσηνίας.
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ