Στουρνάρας: “Πρόεδρε, θέλω να παραιτηθώ”


Στουρνάρας: “Πρόεδρε, θέλω να παραιτηθώ”
Προφορικά υπέβαλε την παραίτησή του ο υπ. Οικονομικών στον Αντώνη Σαμαρά, για να πάρει την απάντηση “δεν έχεις να πας πουθενά”.“Πρόεδρε, θέλω να παραιτηθώ. Αφού με αποδομούν, καλύτερα να φύγω”. Αυτά είπε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας ο Γ. Στουρνάρας στον Α. Σαμαρά, μετά τη θυελλώδη σύσκεψη των αρχηγών.
Σύμφωνα με τη Real News η παραμονή του υπουργού Οικονομικών στην κυβέρνηση συνεργασίας, δεν ήταν σίγουρη ούτε αυτονόητη τη Δευτέρα, όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επιχείρησαν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι η πρότασή τους για κατάτμηση των θυσιών σε τέσσερα χρόνια πρέπει να αποτελεί τη μοναδική στρατηγική της κυβέρνησης.
Ο Γ. Στουρνάρας βγήκε από τη σύσκεψη μισή ώρα αργότερα σαφώς πιο αμήχανος και ταραγμένος από κάθε άλλη φορά και απέφυγε να μιλήσει για στρατηγική συμφωνία τονίζοντας ότι θα πρέπει να βρεθεί το «βέλτιστο μείγμα».
Στη μισή ώρα που ο κ. Στουρνάς και ο κ. Σαμαράς έμειναν μόνοι τους, ο υπουργός έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού αφού ήταν σαφές πως αποτελούσε κόκκινο πανί για τους κυβερνητικούς εταίρους.
«Αφού θέλουν να με αποδομήσουν, καλύτερα να φύγω», είπε. Ωστόσο ο Αντώνης Σαμαράς ήταν αποφασισμένος να στηρίξει την επιλογή του. «Δεν έχεις να πας πουθενά» του απάντησε κατηγορηματικά.
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ