Θέλουν να τοποθετήσουν ρολόϊ των Λάιονς: Εκθεση δωρεών στην... πλατεία Η τοποθέτηση στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας μιας στήλης με ρολόι - δωρεά από τους Λάιονς- προκάλεσε ένταση στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.


Το θέμα ήλθε στην επιτροπή εκτός ημερήσιας διάταξης, με συνέπεια να αντιδράσουν, τόσο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θόδωρος Μπρεδήμας, όσο και ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Σταμάτης Μπεχράκης, επικεφαλής του συνδυασμού "Δίκτυο Ενεργών Πολιτών".
Η αποδοχή της δωρεάς έγινε κατά πλειοψηφία, ενώ λευκό ψήφισε και ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Θανάσης Βασιλόπουλος. Ο Στ. Μπεχράκης καταψήφισε ζητώντας να υπάρξει ειδική επιτροπή που θα καθορίζει τη χωροθέτηση αγαλμάτων, προτομών και άλλων παρόμοιου χαρακτήρα δωρεών προς το δήμο. Κατήγγειλε παράλληλα και την «εκβιαστική» -όπως τη χαρακτήρισε- τακτική της δημοτικής αρχής, η οποία, όπως είπε ο Στ. Μπεχράκης, συνδυάζει την αποδοχή της δωρεάς ενός έργου και με τη χωροθέτησή του, χωρίς να διευκρινίζεται αν αυτή είναι και η επιθυμία των δωρητών.
Από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας, έγινε μεν η αποδοχή της δωρεάς, τονίστηκε ωστόσο από τον  Θ. Μπρεδήμα ότι η χωροθέτηση είναι ένα διαφορετικό θέμα, για το οποίο θα πρέπει να αποφασίσει αρμόδια επιτροπή.
Επίσης, στη χθεσινή συνεδρίασή της, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε κατά πλειοψηφία το αποτέλεσμα της σχετικής δημοπρασίας για το έργο ανάπλασης της Φαρών, προσωρινός μειοδότης της οποίας αναδείχθηκε η ΤΕΡΚΑΤ ΕΤΕ με έκπτωση 49,50%.
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ