Νίσυρος: Η θετή κόρη της Καλαμάτας Ο Σταύρος Μπένος -ως υπουργός Αιγαίου- έκανε το προξενιό. Να υιοθετήσει η μεγάλη Καλαμάτα την μικρή Νίσυρο.


 Νίσυρος: Η θετή κόρη της Καλαμάτας
Ο Σταύρος Μπένος -ως υπουργός Αιγαίου- έκανε το προξενιό. Να υιοθετήσει η μεγάλη Καλαμάτα την μικρή Νίσυρο. Η πρώτη να βάλει κάτω απ΄ την ομορφιά της το όμορφο αλλά… ξεχασμένο νησί. Ολοι συμφώνησαν και το τελετουργικό εξελίχθηκε ομαλά. Αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας με επικεφαλής τον δήμαρχο… πήγε στη Νίσυρο. Τους τάισαν, τους πότισαν, τους κοίμισαν και όλα έδειχναν ότι η κόρη έδειχνε την ευγνωμοσύνη στη μάνα πριν αυτή κάνει το παραμικρό για το παιδί της όπως και δεν έκανε ποτέ. Δεν του έστειλε ούτε μία κάρτα στη γιορτή του.

Η κόρη -η Νίσυρος δηλαδή για να μην ξεχνιόμαστε- έμεινε με το παράπονο ότι η θετή μάνα την ξέχασε. Ευτυχώς όμως και τα παιδιά έχουν παιδιά. Και ένα από αυτά ο Νισύριος Τζον Κατσιματίδης, ο κροίσος της Νέας Υόρκης και παρά λίγο δήμαρχός της που δεν ξέχασε ποτέ το νησί του ξεκίνησε, αποφάσισε να την μετατρέψει σε θέρετρο της παγκόσμιας κοσμικής κοινωνίας.

Οπως διαβάζουμε λοιπόν στο ένθετο “People” στο “Πρώτο Θέμα” ο... παρολίγον δήμαρχος Νέας Υόρκης Τζον Κατσιματίδης, που έχασε το 2008 το χρίσμα από τον δημοφιλή Μάικλ Μπλούμπεργκ δεν έχει ξεχάσει τη γενέτειρά του και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη τα πλάνα του για κατασκευή επτάστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος στο νησί του νοτίου Αιγαίου, το οποίο θα αποτελείται από πολυτελές ξενοδοχείο, σούπερ μάρκετ, καταστήματα με γνωστά brands, spa, ιατρεία κ.α. Η μεγάλη αναγνωρισιμότητα του κ. Κατσιματίδη, καθώς και ο ευρύς κοινωνικός του κύκλος με celebrities και επιφανή άτομα σε διάφορους τομείς του επιτρέπει να έχει βάσιμες ελπίδες για πραγματική επιτυχία στο παραπάνω εγχείρημα.  Ιδιοκτήτης εταιρείας με 400 βενζινάδικων (“Red Apple Group”), εστιατορίων, της ομογενειακής εφημερίδας “Τhe Hellenic News”, αλλά εταιρειών ενοικίασης πολυτελών τζετ θεωρείται από πολλούς ο βασιλιάς του real estate, γεγονός που σίγουρα αποτελεί όπλο στις διαπραγματεύσεις με ντόπιους γαιοκτήμονες που έχει αρχίσει ήδη. Οπως κι αν έχει αν τελικά τα παραπάνω δεν αποδειχθούν μονάχα σχέδια επί χάρτου, τότε ίσως τελικά η Καλαμάτα να αναγκαστεί κάποια στιγμή να αναγκαστεί να ζητήσει τη βοήθεια της ξεχασμένης της “κόρης” Νισύρου.
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ