«Βουνό» τα προβλήματα για το ναό του Πανάγιου Τάφου Κλειστός για τους προσκυνητές ενδέχεται να μείνει μετά από αρκετούς αιώνες ο ναός του Πανάγιου Τάφου, του ιερότερου μνημείου της χριστιανικής θρησκείας.


«Βουνό» τα προβλήματα για το ναό του Πανάγιου Τάφου
Κλειστός για τους προσκυνητές ενδέχεται να μείνει μετά από αρκετούς αιώνες ο ναός του Πανάγιου Τάφου, του ιερότερου μνημείου της χριστιανικής θρησκείας.
Ο ναός που ακόμη και σε περιόδους πολέμου παρέμεινε ανοικτός για προσκυνητές, τουρίστες και όλους τους επισκέπτες αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα με χρέη που αγγίζουν τα 2 εκατ. ευρώ από λογαριασμούς ύδρευσης και λοιπές κοινόχρηστες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, ο τραπεζικός λογαριασμός του Ιδρύματος που διαχειρίζεται τον ναό έχει παγώσει έπειτα από οφειλές ύψους 1,8 εκατ. ευρώ για τα τελευταία 15 χρόνια προς την εταιρεία ύδρευσης Ηagihon.

Μάλιστα, ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος ο Γ' απέστειλε επιστολή σε δραματικό τόνο προς τους ηγέτες του Ισραήλ, της Ρωσία, της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ιορδανίας και των ΗΠΑ για να τους ενημερώσει για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ναός.

«Αν δεν αλλάξει τίποτε, προτιθέμεθα να ανακοινώσουμε σε μερικές ημέρες ότι για πρώτη φορά μετά από αιώνες ο ναός του Πανάγιου Τάφου θα κλείσει» σημειώνει ο πατριάρχης προσθέτοντας ότι τον ναό επισκέπτονται προσκυνητές και τουρίστες που ξοδεύουν εκατομμύρια ευρώ τα οποία εισπράττει το κράτος του Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται ότι παραδοσιακά ο ναός, υπό οποιαδήποτε εξουσία, ήταν απαλλαγμένος από έξοδα ύδρευσης και άλλων υπηρεσιών, ωστόσο, τα τελευταία δύο χρόνια η ισραηλινή κυβέρνηση άρχισε να ακυρώνει τα προνόμιά του.
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ