Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΑΛΛΟΝ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΔΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΤΑ ΑΓΙΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΧΑΛΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ …!!!!!!


http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=10964
Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής
του Νίκου Παπαχρήστου


Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Δαμασκηνός σε ηλικία 92 ετών. Τις τελευταίες ημέρες η από χρόνια κλονισμένη υγεία του είχε παρουσιάσει πολλαπλά προβλήματα και χρειάστηκε να εισαχθεί αρκετές φορές στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μακαριστός Ιεράρχης είχε εκφράσει την επιθυμία να ταφεί στον περίβολο του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, τον οποίο είχε ανεγείρει ο ίδιος με πολλούς κόπους και προσπάθειες.

Κατα πληροφορίες του Amen,gr, αμέσως μετά την κοίμηση του Ιεράρχου, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, 6 Νοεβρίου, ενημερώθηκε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Δαμασκηνός ο οποίος ως ο έχων τα πρεσβεία μεταξύ των ομόρων Έπισκόπων αναλαμβάνει τοποτηρητής της χηρεύουσας Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Ποιος ήταν

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Δαμασκηνός (Ρουμελιώτης) γεννήθηκε το 1920 στην Οιχαλία Μεσσηνίας. Σπούδασε Θεολογία στην Αθήνα. Χειροτονήθηκε το 1951 Διάκονος και το 1958 Πρεσβύτερος. Εξελέγη Μητροπολίτης το 1974. Αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας του τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Mε αγάπη για την Εκκλησία και τον λαό

Το Πάσχα του 2011, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε, ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός προεξήρχε της Ακολουθίας της Αναστάσεως, έδωσε το Άγιον Φως και έψαλλε το «Χριστός Ανέστη» προκαλώντας συγκίνηση στους πιστούς για το σθένος, το κουράγιο και την αγάπη του για την Εκκλησία και το ποίμνιό του.
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ