Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε λύση για την Ryanair Το «κούρεμα» κατά 100.000 ευρώ, της οικονομικής συμφωνίας για το 2012 του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης με την ιρλανδική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Ryanair, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού και δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους.


Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε λύση για την Ryanair
Το «κούρεμα» κατά 100.000 ευρώ, της οικονομικής συμφωνίας για το 2012 του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης με την ιρλανδική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Ryanair, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού και δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους.

Η εταιρία αποδέχτηκε τελικά μείωση της τάξης περίπου του 30% (η ετήσια σύμβαση έφτανε αρχικά τα 350.000 ευρώ), με αποτέλεσμα τα δρομολόγια από και προς τη Θεσσαλονίκη να μην διακοπούν και να συνεχίζονται κανονικά. «Καταφέραμε να κουρέψουμε την σύμβαση κατά 100.000 ευρώ για το 2012, εξηγώντας τους ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Για το 2013 θα ξανασυζητήσουμε το θέμα με την εταιρία», τόνισε ο κ.Μπουτάρης.

Επίσης, τόσο ο κ.Μπουτάρης, όσο και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού, Σπύρος Πέγκας, αναφέρθηκαν στα σχέδια που υπάρχουν στα «σκαριά» για να τονωθεί η τουριστική κίνηση στη Θεσσαλονίκη, σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο, αλλά και τις κινήσεις που έγιναν για την προσέλκυση ξένων τουριστών με αφορμή την 28η διεθνή έκθεση PHILOXENIA.
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ