Ρατσιστική επίθεση Αλβανών σε Αφρικανό για το μεροκάματο στις ελιές Το μπουφάν του θύματος, γεμάτο αίματα Αλβανοί ξυλοκόπησαν έναν Αφρικανό χθες το πρωί στο Πλατύ, γιατί τους πήρε το... μεροκάματο στις ελιές


Ρατσιστική επίθεση Αλβανών σε Αφρικανό για το μεροκάματο στις ελιές
Το μπουφάν του θύματος, γεμάτο αίματα

Αλβανοί ξυλοκόπησαν έναν Αφρικανό χθες το πρωί στο Πλατύ, γιατί τους πήρε το... μεροκάματο στις ελιές! Ηταν 10 με 15 άτομα που περίμεναν στο καφενείο μπας και περάσει κάποιος ντόπιος να τους πάρει για δουλειά, και χτυπούσαν το θύμα ακόμα και με καρέκλες. Τελικά συνελήφθησαν 3 Αλβανοί και οι υπόλοιποι καταζητούνται.

Οι κάτοικοι του χωριού φοβούνται, αφού δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο την τσιγγάνικη παραβατικότητα αλλά δέχονται απειλές και γίνονται μάρτυρες τσακωμών μεταξύ αλλοδαπών για το μεροκάματο.

Ο Αφρικανός (από την Μπουρκίνα Φάσο της Δυτικής Αφρικής) πήγαινε να δουλέψει στο χωράφι ενός κατοίκου του χωριού με τον οποίο δουλεύουν μαζί σε εργολαβίες. Οπως πληροφορηθήκαμε, 2 Αλβανοί που είχαν δουλέψει πέρυσι στο συγκεκριμένο χωράφι και δεν πήραν φέτος τη δουλειά, αρχικά επιτέθηκαν λεκτικά στον ιδιοκτήτη του χωραφιού και στη συνέχεια τα έβαλαν με τον εργάτη, ο οποίος είναι αρκετά σωματώδης. Πάνω από 10 Αλβανοί προσπαθούσαν να τον κάνουν καλά χτυπώντας τον ακόμα και με καρέκλες - ενώ χτυπήματα δέχτηκε κι ένας Ελληνας που ήταν κοντά του.

Οι ντόπιοι κάλεσαν την Αστυνομία και μέσα στα επόμενα λεπτά συνελήφθησαν οι 3 από τους Αλβανούς, ενώ οι υπόλοιποι καταζητούνται. Ο Αφρικανός διακομίσθηκε προληπτικά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, πριν δώσει κατάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Καλαμάτας.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του χωραφιού, οι Αλβανοί αρχικά του φώναζαν και τον ρωτούσαν αγριεμένοι: “Πού τον πας τον μαύρο; Γιατί δεν πήρες εμάς;”. Δέχτηκε μάλιστα και προειδοποιήσεις από κάποιον πως... “θα τα πούμε το βράδυ”. Οπως λέει, η κατάσταση στο χωριό είναι τραγική, αφού οι κάτοικοι φοβούνται κάθε στιγμή, είτε για επεισόδια από αλλοδαπούς -κυρίως για τα μεροκάματα- είτε για κλοπές ή συμπλοκές με δράστες τσιγγάνους της ευρύτερης περιοχής.
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ