Απεβίωσε η ηθοποιός Ειρήνη Κουμαριανού
Την τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 82 ετών η ηθοποιός Ειρήνη Κουμαριανού, την Παρασκευή στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου νοσηλευόταν με καρδιαγγειακά προβλήματα.

Σύντομο Βιογραφικό

Η Ειρήνη Κουμαριανού γεννήθηκε το 1931 ( σύμφωνα όμως, με το λεξικό «Έλληνες ηθοποιοί» του Θεόδωρου Έξαρχου γεννήθηκε το 1930) στο Γαλάτσι.

Μαθήτρια του Ελληνικού Ωδείου, η καριέρα της ξεκίνησε το 1951. Μέχρι και την τελευταία στιγμή αποτελούσε μία από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες του Ελληνικού Θεάτρου. Έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές παραστάσεις κυρίως του Εθνικού Θεάτρου, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε πολλές αρχαίες τραγωδίες, κυρίως της Επιδαύρου. Τηλεοπτικά έχουν αγαπηθεί πολλές δουλειές της.

Έχει συμπρωταγωνιστήσει με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, την Τζένη Καρέζη, τη Ρένα Βλαχοπούλου και άλλους και έχει στο ενεργητικό της 40 ταινίες, μεταξύ των οποίων τις: «Ιστορία μιας ζωής», «Κορίτσια για φίλημα» (1965), «Δάκρυα για την Ηλέκτρα» (1966), «Πολύ αργά για δάκρυα», «Καπετάν φάντης μπαστούνι» (1968), «Η νεράιδα και το παλικάρι» (1969) , «Η αριστοκράτισσα και ο αλήτης», «Κρίμα το μπόι σου» (1970), «Ο κατεργάρης», «Η εφοπλιστίνα» (1971), «Η Μαρία της σιωπής», «Στον αστερισμό της παρθένου» (1973), συμμετοχές στο ραδιοφωνικό «Θέατρο της Δευτέρας».

Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί σε σειρές όπως Αναστασία, (1994) "Προδοσία" (1996), Σαν αδελφές (ΕΤ1 - 1998), Alma libre (2001) και Σ' αγαπώ-Μ' αγαπάς, ενώ το 2004 είχε ένα μικρό ρόλο στις Σαββατογεννημένες του Γιώργου Καπουτζίδη. Η μεγάλη επιτυχία ήρθε το 2006 με τη σειρά Στο παρά πέντε, επίσης του Γιώργου Καπουτζίδη.

Η τελευταία θεατρική παράσταση στην οποία εμφανίστηκε ήταν το «Μάρτυρας κατηγορίας» της Αγκάθα Κρίστι με την Κάτια Δανδουλάκη, τον Δάνη Κατρανίδη, τον Κώστα Σπυρόπουλο και άλλους.

Φιλμογραφία

Μεγάλοι δρόμοι (1953)
Δολάρια και όνειρα (1956)
Κορίτσια για φίλημα (1964)
Ιστορία μιας ζωής (1965) .... Ευτέρπη
Το μπλόκο (1965)
Κορίτσια για φίλημα (1965)
Δάκρυα για την Ηλέκτρα (1966)
Η βουλευτίνα (1966)... Λουκία
Στεφανία (1966)
Κάτι κουρασμένα παλικάρια (1967)
Γαμπρός απ' το Λονδίνο (1967)
Τα δυο πόδια σ' ένα παπούτσι (1967)
Καπετάν φάντης μπαστούνι (1968)... μάνα
Το πιο λαμπρό μπουζούκι (1968)... θεία
Πολύ αργά για δάκρυα (1968)
Η νεράιδα και το παλικάρι (1969) .... μητέρα Μανούσου
Το ανθρωπάκι (1969)... πελάτισσα
Κρίμα το μπόι σου (1970) .... θαμώνας νυχτερινού κέντρου
Ο Γιακουμής, μια ρωμέικη καρδιά (1970)... γειτόνισσα
Ο κατεργάρης (1971) .... Αρίστη Βαρμή
Η κόρη του ήλιου (1971)
Η εφοπλιστίνα (1971)
Ερωτική συμφωνία (1972)
Οι γενναίοι πεθαίνουν δύο φορές (1973)
Η Μαρία της σιωπής (1973)
Ιφιγένεια (1977)
Ο καθένας με την τρέλα του (1980)
Τρελός και πάσης Ελλάδος (1983)
Ξαφνικός έρωτας (1984)
Ήσυχες μέρες του Αυγούστου (1991)
Όπα! (2005) .... γιαγιά Αντριάνα
Στο παρά 5 (2006) .... Σόφη
Το έτερον ήμισυ (2011)

Post A Comment: