ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ..!!!!! ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΓΔΑΡΟΥΝ Η ΤΑ ΜΟΥΤΖΟΥΡΩΣΟΥΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ …!!!!!!!!!!!


Δωρεάν βιβλία… μετ’ επιστροφής!
Δε θα μπορούσαν να ξεφύγουν από τις περικοπές του 2013 τα σχολικά βιβλία, που στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού αναφέρεται ότι οι μαθητές θα είναι υποχρεωμένοι από τη νέα σχολική χρονιά να τα πειστρέφουν άθικτα, αλλιώς θα πρέπει να τα πληρώσουν.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού του 2013 προβλέπονται μεγάλες περικοπές στο χώρο της Παιδείας, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζει η μείωση τους κόστους των σχολικών βιβλίων για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως τα σχολικά βιβλία θα χρεώνονται στους γονείς των μαθητών με υποχρέωση επιστροφής ή αλλιώς πληρωμής. Δηλαδή από τη νέα σχολική χρονιά οι μαθητές θα συνεχίσουν να παίρνουν τα βιβλία τους δωρεάν αλλά αυτά θα υποχρεώνονται να τα επιστρέφουν άθικτα στο τέλος ώστε τα βιβλία αυτά να δοθούν την επόμενη χρονιά σε άλλους μαθητές. Μάλιστα, όπως έχει αναφέρει το iefimerida.gr στόχος του υπουργού Παιδείας είναι κάθε βιβλίο να επαναχρησιμοποιείται για τρία χρόνια ώστε να μειωθεί το κόστος κατά 25.000.000 ευρώ.
Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για επαναχρησιμοποίηση επί 3 χρόνια, συνεχίζει το δημοσίευμα, στο υπουργείο εξετάζουν διάφορα σενάρια και λύσεις. Μια πρόταση είναι να καλύπτονται οι σελίδες από ειδικές μεμβράνες που δεν θα επιτρέπει στο μαθητή να σημειώνει ή να μουντζουρώνει πάνω στο χαρτί. Μια άλλη πρόταση είναι να αφαιρεθούν όλες οι ασκήσεις από τα βιβλία και να δίνονται ξεχωριστά σε ειδικό τεύχος που δεν θα απαιτείται η επιστροφή του.

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ