Υπόγειους κάδους - Πολλές πόλεις της χώρας έχουν προχωρήσει σε αυτή την πρωτοβουλία και μάλιστα χωρίς κόστος αφού χρηματοδοτούνται απ’ την Ε.Ε.


Υπόγειους κάδους
- Πολλές πόλεις της χώρας έχουν προχωρήσει σε αυτή την πρωτοβουλία και μάλιστα χωρίς κόστος αφού χρηματοδοτούνται απ’ την Ε.Ε.
Οι υπόγειοι κάδοι θα μπορούσαν να βελτιώσουν εντυπωσιακά την εικόνα της πολης  σε ό,τι αφορά την καθαριότηταΤι είναι οι υπόγειοι κάδοι
Η λύση των βυθιζόμενων ή υπόγειων κάδων απορριμμάτων εφαρμόζεται ήδη σε πάρα πολλές πόλεις του εξωτερικού, αλλά και σε αρκετές ελληνικές πόλεις, με θεαματικά αποτελέσματα. Οι υπόγειοι κάδοι είναι σταθερές κατασκευές, το μεγαλύτερο τμήμα των οποίων (σχεδόν τα 2/3 του κάδου) βρίσκεται κάτω από το έδαφος. Οι κλειστές σακούλες με τα οικιακά απορρίμματα ρίχνονται στο υπέργειο άνοιγμα και στη συνέχεια χάνονται στην υπόγεια καταπακτή. Συνήθως οι υπόγειοι κάδοι έχουν συνολικό ύψος 3 m, τοποθετούνται θαμμένοι στο έδαφος κατά 1,80 m και εξέχουν 1,20 m πάνω από αυτό. Το μέγιστο βάρος και ο όγκος των απορριμμάτων που αποθηκεύει κάθε τέτοιος υπόγειος κάδος είναι 4 φορές μεγαλύτερος από αυτόν που αποθηκεύεται σε έναν συμβατικό κάδο. Εκτός από του υπόγειους κάδους μέσα από το πρόγραμμα αυτό μπορούν να χρηματοδοτηθούν άλλες δράσεις όπως οι δημόσιοι κομποστοποιητές κοινόχρηστα δημόσια ποδήλατα, παιδικές χαρές κλπ.

«Πιστεύουμε ότι η λύση αυτή θα ήταν ιδανική για την πόλη μας, ιδιαίτερα για την περιοχή του ιστορικού κέντρου και της Προκυμαίας, όπου η εικόνα των ξεχειλισμένων κάδων προσβάλει όλους μας.
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ