Σε… φρούριο η δίκη για το διπλό φονικό - 16 κατηγορούμενοι ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης


Σε… φρούριο η δίκη για το διπλό φονικό - 16 κατηγορούμενοι ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης


Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ισχύουν από χθες το πρωί γύρω και μέσα στα δικαστήρια της Καλαμάτας, όπου ξεκινά σήμερα η δίκη της συμμορίας που σύμφωνα με το κατηγορητήριο πουλούσε ναρκωτικά κι εκβίαζε καταστηματάρχες - και η οποία εξαρθρώθηκε όταν τα φερόμενα ως μέλη της σκότωσαν το Νοέμβριο του 2011 τον 3χρονο Κέρι μαζί με τον 35χρονο πατέρα του Φιλίπ Μεσάι.
Κατηγορούμενα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είναι 16 άτομα που αντιμετωπίζουν, μεταξύ άλλων, κατηγορίες για διπλή ανθρωποκτονία, ηθική αυτουργία στη διπλή ανθρωποκτονία, συμμετοχή ως μέλη στην εγκληματική οργάνωση, αγορές και πωλήσεις ναρκωτικών, εκβίαση και κατοχή όπλων - πυρομαχικών, παροχή πληροφοριών σε εγκληματική οργάνωση και υπόθαλψη εγκληματία.
Οι κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν χθες το πρωί στα δικαστήρια, αλλά η δίκη δεν ξεκίνησε γιατί οι δύο φερόμενοι ως δολοφόνοι του 3χρονου Κέρι και του πατέρα του ζήτησαν διακοπή για να μιλήσουν με τους συνηγόρους τους, τους οποίους διόρισε χθες το δικαστήριο: Ο 29χρονος Αλβανός Χ.Τ. και το μέλος της εγκληματικής σπείρας Β.Δ., οι οποίοι κατηγορούνται για το αποτρόπαιο διπλό έγκλημα, ζήτησαν μάλιστα τριήμερη διακοπή, διαφορετικά απαίτησαν να μην παραστούν στη δίκη. «Δεν θα δικαστούμε με τα κριτήρια τα δικά σας - δεν θα με δικάσεις σαν πρόβατο, ζητώ διακοπή 3 μέρες, αλλιώς φεύγω», είπε ο Αλβανός κατηγορούμενος στον πρόεδρο του δικαστηρίου Κώστα Παναγόπουλο. «Δεν θα μας πάτε σαν πρόβατα για σφαγή», αντέδρασε και ο Β.Δ., που μαζί με τον αδελφό του Χ.Δ. και τον συγκατηγορούμενό τους Δ.Σ. κατήγγειλαν ότι οι αστυνομικοί «τους λύσσαξαν στο ξύλο» όταν τους συνέλαβαν για να πουν ό,τι είπαν για τον φερόμενο ως αρχηγό της συμμορίας, τον 49χρονο Καλαματιανό Β.Β. που όπως ανέφεραν χθες τον είχαν σαν πατέρα τους.
Αλλά και ο Β.Β. απευθυνόμενος στο δικαστήριο ζήτησε διακοπή, γιατί όπως είπε δεν είχε προλάβει να δει τους συνηγόρους του. «Ζητάω 3 μέρες. Πάντα παρανομούνε με μένα, δεν είμαι κανένας Γιαγκούλας!» είπε - και γυρίζοντας προς τον πρόεδρο συνέχισε λέγοντας: «Σε βλέπω ως ωραίο άνθρωπο, εγώ δεν είμαι αγγελούδι, αλλά δεν έχω κάνει αυτά που λένε». Στρεφόμενος δε προς τα πίσω και δείχνοντας τους συγκατηγορούμενούς του, είπε: «Ποια εγκληματική οργάνωση, με τα παιδάκια;».
Νωρίτερα ο Β.Β. μόλις μπήκε στην αίθουσα αρνήθηκε να καθίσει, ζητώντας επίμονα να του λύσουν τα χέρια ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί το ειδικό μηχάνημα μέσω του οποίου μιλά. Ο πρόεδρος Κώστας Παναγόπουλος είπε να τον αφήσουν και ο Β.Β. ζήτησε να τους φέρονται ανθρώπινα - με αφορμή ένα περιστατικό που είχε προηγηθεί στα κρατητήρια των Δικαστηρίων, πιθανότατα μεταξύ αστυνομικού και ενός εκ των κατηγορούμενων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όση ώρα κράτησε η διαδικασία, η περιοχή γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο είχε αποκλειστεί από την Αστυνομία και όλοι όσοι εισήλθαν στο κτήριο, αλλά και στην αίθουσα του Εφετείου, περνούσαν από αυστηρό έλεγχο. Αστυνομικά σκυλιά δύο ώρες πριν από την έναρξη της διαδικασίας έκαναν ελέγχους γύρω και μέσα στο κτήριο, το οποίο φρουρείται σε 24ωρη βάση. Αλλά και μέσα στην αίθουσα του Εφετείου πάνοπλοι αστυνομικοί σχημάτιζαν κλοιό γύρω από τους κατηγορούμενους.

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει περισσότερο από ένα μήνα.
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ