Επίδειξη ισχύος από τσιγγάνους με καλάσνικοφ καταγγέλλουν ανάστατοι οι κάτοικοι του Αρι Μεσσηνιας


Επίδειξη ισχύος από τσιγγάνους με καλάσνικοφ καταγγέλλουν ανάστατοι οι κάτοικοι του Αρι Μεσσηνιας
Στο πόδι βρίσκονται οι κάτοικοι του Αρι, αγωνιώντας για την αυξανόμενη εγκληματικότητα αλλά και τις ριπές από τα... καλάσνικοφ των τσιγγάνων που μένουν στην περιοχή. Κάνουν λόγο για «επίδειξη ισχύος» εκ μέρους των τσιγγάνων - στους οποίους αποδίδουν την πλειοψηφία των κλοπών, οι οποίες αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς.
Σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην πλατεία, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να πραγματοποιήσουν οι κάτοικοι συλλαλητήριο με τη συμμετοχή κατοίκων και άλλων χωριών της περιοχής που πλήττονται από την τσιγγάνικη παραβατικότητα.
Αξίζει να σημειωθεί πως την ημέρα του Καλαματιανού Καρναβαλιού, σημειώθηκαν αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών στον Αρι, την Ασπροπουλιά, το Πλατύ, τα Αρφαρά και τη Μικρομάνη, τα οποία οι ντόπιοι αποδίδουν κυρίως σε τσιγγάνους. Τη Δευτέρα ξεσηκώθηκαν όλοι οι κάτοικοι του Αρι από πυροβολισμούς και ριπές από καλάσνικοφ, όπως λένε, κατά τη διάρκεια γλεντιού σε τσιγγάνικο σπίτι κοντά στην πλατεία. Αυτό ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, και αποφασίστηκε να διεκδικήσουν τη λύση του προβλήματος απαιτώντας την άμεση κινητοποίηση της Πολιτείας.
Στο ψήφισμα που οι κάτοικοι θα κοινοποιήσουν μεταξύ άλλων στους βουλευτές, την Εισαγγελία και τις διοικήσεις της Αστυνομίας στη Μεσσηνία και την Τρίπολη, αναφέρουν τους πυροβολισμούς ως αποκορύφωμα της όλης κατάστασης: «Κατά τη γνώμη μας οι δράστες είχαν στόχο να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους για να αποδεχτούν μοιρολατρικά την κατάσταση και να μη διαμαρτυρηθούν. Αυτό όμως είχε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, διότι οι κάτοικοι αφυπνίστηκαν, συσπειρώθηκαν, και αν δεν πάρει μέτρα η Πολιτεία είναι έτοιμοι για όλα».
Μεταξύ άλλων επισημαίνεται πως τελευταία υπάρχει κατακόρυφη αύξηση της παραβατικότητας. Αναφέρονται περιστατικά κλοπών σε σπίτια, αγροικίες, χωράφια και στάβλους, περιστατικά φθοράς ιδιωτικής αλλά και δημόσιας περιουσίας, καταστροφής αθλητικών εγκαταστάσεων κ.λπ. Γίνεται λόγος ακόμα και για περιστατικά προπηλακισμού ηλικιωμένων του χωριού.
«Οι εξελίξεις θα είναι απρόβλεπτες», προειδοποιούν οι κάτοικοι, οι εκπρόσωποι συλλόγων και ο πρόεδρος Αθανάσιος Μπρούμας.
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ