ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΈΚΛΕΨΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ !!!!! ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ..!!


Η Αστυνομία έφτασε 14 ώρες μετά το συμβάν! 
 
Κλοπή στο σπίτι του επιτρόπου Παρασκευά Ζάγκραρη (της εκκλησίας της Μερόπης) σημειώθηκε προχθές βράδυ. Ο κ. Παρασκευάς βρισκόταν στη λειτουργία του «Ακάθιστου ύμνου» και μόλις γύρισε στο σπίτι του, λίγο πριν τις 10.00 το βράδυ, διαπίστωσε πως άγνωστοι είχαν αφαιρέσει 450 ευρώ, τα οποία είχε μέσα σε ένα πακέτο τσιγάρων στην ψωμιέρα… Λεφτά τα οποία ήταν της εκκλησίας και τα φυλούσε στο σπίτι του ως επίτροπος.
Το θύμα κατάλαβε ότι κάτι περίεργο συνέβη, όταν διαπίστωσε πως δε λειτουργούσε η τηλεφωνική του συσκευή, ενώ στη συνέχεια παρατήρησε ότι είχαν παραβιαστεί δύο παράθυρα. Εντύπωση, πάντως, προκαλεί ότι το σπίτι δεν ήταν ανακατεμένο και πιθανόν οι δράστες γνώριζαν πού βρίσκονταν τα λεφτά!
Η Αστυνομία του Μελιγαλά ειδοποιήθηκε για το συμβάν, αλλά απάντησε ότι δεν έχει όχημα να στείλει! Τελικώς, έφτασε στο σημείο στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου!
Να σημειωθεί ότι τρεις ημέρες πριν είχε κλαπεί και η διπλανή οικία! Οι κάτοικοι της Μερόπης είναι ανάστατοι με τις συνεχείς κλοπές, αλλά και με την αδιαφορία του κράτους και της Αστυνομίας.
Αυτό ήταν το δημοσίευμα τοπικής  εφημερίδας

 Η ΑΛΗΘΕΙΑ …!!!!!!!! 

     Όμως,  μετά από την προανάκριση που διενέργησαν αστυνομικοί   του Α.Τ. ΜΕΛΙΓΑΛΑ,  οι οποίοι επιλήφθηκαν άμεσα στο συμβάν και όχι μετά από 14 ώρες,  ενεργώντας με επαγγελματισμό και μεθοδικότητα,   διαπίστωσαν ότι η πραγματικότητα ήταν εντελώς διαφορετική και  ότι οι ισχυρισμοί του  καταγγέλλοντα ήταν ανυπόστατοι. 
 Συνέπεια των ανωτέρω ήταν η σύλληψη του καταγγέλλοντα και η προσαγωγή του στον κ. Εισγ/λέα Πρωτ/κων Καλαμάτας.

Ακολουθεί δεύτερο δημοσίευμα για το ίδιο περιστατικό από άλλη τοπική εφημερίδα :

 Ο επίτροπος κατήγγειλε ψεύτικη κλοπή και συνεληφθη
Ψέματα κατηγορείται πως είπε στην Αστυνομία ένας 72χρονος, ότι έπεσε θύμα κλοπής, γι' αυτό και συνελήφθη προχθές το μεσημέρι.
Ο συλληφθείς -ο οποίος χθες αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα- είναι επίτροπος σε εκκλησία της Μερόπης. Την περασμένη Παρασκευή κατήγγειλε ότι άγνωστοι διέρρηξαν παράθυρο του σπιτιού του, μπήκαν μέσα και πήραν από την ψωμιέρα 450 ευρώ. Μάλιστα, ενώ αρχικά δήλωσε στους αστυνομικούς του Τμήματος Μελιγαλά ότι τα χρήματα ήταν της εκκλησίας, χθες στον εισαγγελέα ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα που κλάπηκαν είναι δικά του και ότι της εκκλησίας τα έχει φυλαγμένα. Πάντως, ο εισαγγελέας διέταξε να γίνει προανάκριση, προκειμένου να εξακριβωθεί αν γινόταν υπεξαίρεση από το ταμείο της εκκλησίας.
Ο δικηγόρος του επιτρόπου, Θανάσης Ηλιόπουλος, είπε ότι ο εντολέας του επιμένει πως μπήκαν κλέφτες στο σπίτι του και πως όταν γύρισε από τη λειτουργία των Χαιρετισμών βρήκε παραβιασμένο το παράθυρο και τα λεφτά να λείπουν. Ωστόσο, οι αστυνομικοί που ερεύνησαν για ίχνη παραβίασης βρήκαν το παράθυρο εντάξει, γι' αυτό και συνέλαβαν τον 72χρονο για ψευδή καταμήνυσηΣχόλια  Συμφωνά Με Το Σύνταγμα Της Χωράς Μας …..::::

*'Άρθρο 5A: (Δικαίωμα στην πληροφόρηση)
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.
'Άρθρο 14: (Ελευθερία του Τύπου)
1. Καθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του τηρώντας τους νόμους του Κράτους.
2. O τύπος είναι ελεύθερος. H λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται.

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ