Η ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Φωτογραφίες Ρεπορτάζ : Βασίλειος Δήμ Γεωργίοπουλος. Με την πατρική αγάπη και ευλογία του αγαπητού μας ποιμενάρχη σεβασμιότατου μητροπολίτη Μεσσηνίας κκ Χρυσόστομου και με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την αρμόζουσα βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα σύμφωνα με τα έθιμα της Μεσσηνιακής Εκκλησίας ο στολισμός του Επιταφίου και η αποκαθήλωσης του αχράντου σώματος του χριστού αποκαθήλωσης τον σταυρό του


 Η ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ  ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Φωτογραφίες Ρεπορτάζ : Βασίλειος Δήμ  Γεωργίοπουλος.
Με την πατρική αγάπη και ευλογία του αγαπητού μας ποιμενάρχη σεβασμιότατου μητροπολίτη Μεσσηνίας κκ Χρυσόστομου και με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την αρμόζουσα βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα σύμφωνα με τα έθιμα  της  Μεσσηνιακής  Εκκλησίας  ο στολισμός του Επιταφίου και η αποκαθήλωσης  του αχράντου σώματος του χριστού αποκαθήλωσης τον σταυρό του . Αξίζει να αναφέρουμε ότι  στην ιερά μητρόπολις Μεσσηνίας σε πολλά χωριά η αποκαθήλωση γίνετε το απόγευμα της μεγάλης παρασκευής και ώρα 15:00 (ώρα 9 ενάτη ) όπως μας λέει  και το ιερό ευαγγέλιο. !
 λόγο του μεγάλου μεγέθους του Σταύρου και του σώματος η αποκαθήλωση γίνετε με ένα ιδιαίτερο τρόπο όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες και την αποκαθήλωση την κάνουν ο πρόεδρος και ο δάσκαλος του χωριού …!!
 ο στολισμός του επιτάφιου γίνετε το πρωί μετά τις ακολουθίας των μεγάλων ωρών .
Τις ιερές ακολουθίες προέστη, ο οικονόμος πατήρ Νικόλαος βασ. Χατζή
Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν καλύτερα την απλότητα και την ιερότητα τον στιγμών …!!! Από το χωριό μας θέλουμε να εκφράσουμε την αγάπη μας της ευχαριστίες προς την όμορφη σελίδα σας και να ευχηθούμε σε όλο τον κόσμο και στους αναγνώστες  σας ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ …!!


Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ