ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ..!!!!!! ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ..!!!!!!!! ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΙ ΝΕΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ …..!!!!ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ..!!!!!! ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ..!!!!!!!!
ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΙ ΝΕΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ …..!!!!


Μεγάλη Παρασκευή η καμπάνα της εκκλησιάς του χωριού μας χτυπά θλιβερά ο Χριστός είναι κρεμασμένος  στο σταυρό και παραδίδει το πνεύμα του,  το αίμα του να πλένει της αμαρτίες ΜΑΣ  ..!!!! στην Εκκλησιά να αντικρίζεις μόνο μια κοπέλα να στολίζει τον επιτάφιο την Δήμητρα ΣΠ Ρηγόπουλου  αν και λείπει το περισσότερο διάστημα για της σπουδές της και την έρευνα της,  δεν ξεχνά το χωριό της και πρέπει να αναφέρουμε  ότι ήταν από τους σημαντικότερους ανθρώπους που παρουσίασαν την εργασία τους για τους σεισμούς ακόμα και στην πρωτεύουσα της Τουρκίας την Άγκυρα που σήκωσε ψηλά την ελληνική σημαία…  και στα καφενεία του  χωριού μας η αντίθετη εικόνα να τσακώνονται και οι φωνές να δίνουν τον τόνο έντασης μα για ποιο θέμα ……;;;;;;;; μα πως θα τρέξουνε τα αλόγα ..!!!!!! θλίψη και η πίκρα όταν αντικρίζεις αυτήν την εικόνα στο χωρίο των παιδικών σου χρονών σε όλο το μεγαλείο της …!!!!!!!  Πως εμείς στο χωριό μας έχουμε τιμήσει όλους αυτούς που προσφέρουν και κάνουνε καλό στην κοινωνία μας είναι ένα θέμα που πονάει και δεν θα ήθελα να  αναφερθώ αυτή την στιγμή.

Όμως ευτυχώς  κάτι άρχισε να αλλάζει..!!!!!!!!! 

Πριν από  λίγο καιρό η απόφαση κατοίκων του χωρίο μας, να ξανά αναγεννήσουν μέσα από της στάχτες του τον πολιτιστικό εξωραϊστικό σύλλογο Πλατέως με την ονομασία « Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ » ήταν η ποιο ευχάριστη νότα τα τελευταία χρόνια στη  μουντή πραγματικότητα που δυστυχώς είχε καταντήσει να είναι ο μοναδικός τρόπος ζωής  που  ήταν το  αποτέλεσμα λανθασμένων επιλογών και άστοχων ενεργειών και διφορούμενων χειρισμών   και βέβαια η συνοικισμοί των τσιγγανών μαρτυρούν την αλήθεια των λόγων μου ..!!!! 
 Σε παρά πολύ λίγο  καιρό είδαμε τα αποτελέσματα αυτής της όμορφης και σπουδαίας πρωτοβουλίας  να οργανωθεί ο σύλλογος να αποκτήσει νέα μέλη και  αυτά να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο καθημερινά . να οργανωθεί σε σώμα και σε διοικητικό συμβούλιο και νεοσύστατος να προχωρήσει σε όμορφες και σπουδαίες  ενέργειες που δείχνουν ότι το χωρίο μας δεν πέθανε ακόμα δεν έσβησε το Πλατύ Καλαμάτας Μεσσηνίας όπως θα ήθελαν κάποιοι η όπως ευελπιστούνε κάποιοι  .

        Ποιος δεν ένιωσε όμορφα όταν μέλη του συλλόγου μας έψαλλαν τα εγκώμια κατά την διάρκεια της περιφοράς του Επιταφίου στους δρόμους του χωριού μας την Μεγάλη Παρασκευή…;;;;;   ποιος δεν χάρηκε και δεν ένιωσε πρωτόγνωρο ενθουσιασμό όταν κατά την Ανάσταση το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου οι γυναίκες του συλλόγου μοίρασαν κόκκινα αυγά και κουλούρια σε όλους τους πιστούς έξω από τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου Πλατέως  ..;;; ποιος δεν είδε θετικά την πρωτοβουλία να φτιάξουν χειροποίητες λαμπάδες και να της διαθέσουν στου πολίτες του χωρίου μας έναντι ενός μικρού αντιτίμου  ….;;;; το Πλατύ Καλαμάτας Μεσσηνίας δεν έχει πεθάνει όσο υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι προσφέρουν και το αγαπάνε  και είναι ενθαριντικο ότι υπάρχει ακόμα και ζει κάτω από δύσκολες συνθήκες παρά το πόλεμο που δέχεται ανήλεος ο Ατρόμητος Πλατύ ενός συλλόγου που στα αθλητικά δρώμενα του χωριού μας υπάρχει εδώ και παρά πολλά χρόνια σε πείσμα των καιρών και κάποιων που σχολιάζουν ποικιλότροπος αρκούμενοι την μουντή και σκοτεινή πραγματικότητα .!!!! το Πλατύ υπάρχει γιατί υπάρχουν αυτοί που το αγαπάνε και το ζουν μέσα από την καρδιά τους οι οποίοι δεν έχουν ως αυτοσκοπό μα ούτε αναλώνονται στο να  τσακώνονται για τα αλόγα μα ούτε το μεγάλο πρόβλημα του χωριού μας είναι μονό τα αλόγα και η κακή οργάνωση των ιπποδρομιών που έχουνε καταντήσει σκιά των παλιών και όμορφων ιπποδρομιών …!!!!! Και βεβαία όλοι οι κουμπάροι τσιγγάνοι  που έχουν κατακλύσει το χωριό μας και ο φόβος  που καθημερινά υπάρχει  μήπως κλέψουν τα σπίτια μας και την περιουσία μας η και ακόμα να κινδυνεύει η ζωή μας ..!!!! βεβαία από της ιπποδρομίες το μονό που έμεινε είναι να τρέχουνε τα αλόγα ανάποδα …!!!! ( εδώ δεν ξέρω να γελάσω η να κλάψω ….;;;;;; ) Εμείς δεν θα αφήσουμε το χωριό μας να πεθάνει ούτε να σβήσει γιατί το χωριό μας έχει ιστορία και ότι έχει ιστορία, έχει μελλών και μάλιστα λαμπρό  και ας το παρών μας  είναι θλιβερό ..!!! 
Βέβαια  τώρα περιμένω να με βρίσουν ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΙΣΙΔΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΒΙΩΜΑ ΖΩΗΣ  και να πούνε  τα διάφορα  που ξέρουν αυτοί καλυτέρα και που καλά κάνουνε γιατί  δεν αντέχουνε το διάλογο και την άλλη άποψη..!!!!  όλοι αυτοί που κρύβονται πίσω από αρχαία Μεσσήνη και άλλα ανώνυμα προφίλ άλλωστε όσοι ζουν στο σκοτάδι αυτοί το χαίρονται και το φως τους τρομάζει ..!!!!! Χριστός ανεστη και φως εκ φωτός και ζωή χαρισαμένη ..!!!! Χριστός άγνεστη  και το χωριό μας κάποια ημέρα θα αναστηθεί  αρκεί τα παιδία του να το θελήσουνε και να παλέψουνε  …!!!!!!!!!!! 


Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ