Εδώ και πολλά χρόνια στον μεσαιωνικό Αγγλικανικό Ναό των Αγίων Leonard και Dilph, στην περιοχή Landulph της ΝΑ Κορνουάλης βρίσκεται ενταφιασμένος ο Θεόδωρος Παλαιολόγος. Όπως μας ενημερώνει το anastasiosds.blogspot.gr , στο Ναό αυτό είναι ενταφιασμένος ο Θεόδωρος Παλαιολόγος, κατευθείαν απόγονος του Θωμά, αδελφού του τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, ο οποίος απεβίωσε εκεί το 1636. Ο τάφος βρίσκεται σήμερα δυστυχώς χαμένος κάτω από το δάπεδο του Ναού, αλλά μια μπρούτζινη αναμνηστική πλάκα ενημερώνει τους προσκυνητές για το σχετικό ιστορικό. Πάντως οι τοπικοί εκκλησιαστικοί παράγοντες εκεί, έχουν γνώση και συνείδηση της μεγάλης σημασίας που έχει για εμάς τους Έλληνες το σημείο εκείνο, κι έτσι αντιμετωπίζουν με σεβασμό και ευγένεια την συγκίνηση που μας δημιουργεί η επίσκεψή μας στο Ναό αυτό.Εδώ και πολλά χρόνια στον μεσαιωνικό Αγγλικανικό Ναό των Αγίων Leonard και Dilph, στην περιοχή Landulph της ΝΑ Κορνουάλης βρίσκεται ενταφιασμένος ο Θεόδωρος Παλαιολόγος.
Στο Ναό αυτό είναι ενταφιασμένος ο Θεόδωρος Παλαιολόγος, κατευθείαν απόγονος του Θωμά, αδελφού του τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, ο οποίος απεβίωσε εκεί το 1636.

Ο τάφος βρίσκεται σήμερα δυστυχώς χαμένος κάτω από το δάπεδο του Ναού, αλλά μια μπρούτζινη αναμνηστική πλάκα ενημερώνει τους προσκυνητές για το σχετικό ιστορικό. Πάντως οι τοπικοί εκκλησιαστικοί παράγοντες εκεί, έχουν γνώση και συνείδηση της μεγάλης σημασίας που έχει για εμάς τους Έλληνες το σημείο εκείνο, κι έτσι αντιμετωπίζουν με σεβασμό και ευγένεια την συγκίνηση που μας δημιουργεί η επίσκεψή μας στο Ναό αυτό.

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ