Χέλι ταβά
1 χέλι
1 κιλό σπανάκι
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ
λίγο σκόρδο
αλάτι
κόκκινο πιπέρι
λάδι
μαϊντανό
δυόσμο
Υλικά
χέλι -
σπανάκι -
κρεμμύδι -
σκόρδο -
ντοματοπελτές -
μαϊντανός -
αλάτι -
πιπέρι -
λάδι -
Εκτέλεση
Αρχικά, ζεματάμε τα σπανάκια τα κόβουμε χοντρά και κρατάμε τα κοτσάνια τους, επειδή δίνουν καλύτερη γεύση. Στη συνέχεια κόβουμε τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, το δυόσμο και το σκόρδο. Αχνίζουμε τα κρεμμυδάκια σε λίγο λάδι και έπειτα προσθέτουμε το σπανάκι. Αλατίζουμε και συμπληρώνουμε λίγο νερό και μια κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ. Τα αφήνουμε να αχνιστούν όλα μαζί και στο τέλος βάζουμε λάδι και κόκκινο πιπέρι.
Καθαρίζουμε το χέλι, αφαιρώντας τα εντόσθια και το πλένουμε καλά. Το χαράζουμε σε ροδέλες και το βάζουμε στο ταψί.
Ακόμη, τοποθετούμε τα χόρτα, το σκόρδο και λαδάκι και ψήνουμε στο φούρνο, για καμιά ώρα, μέχρι να γίνει.
Καλή όρεξη!

Post A Comment: