Νεκρά βρέθηκαν τα δύο παιδιά που αγνοούνταν στην Ηλεία

Μεγάλη ανατροπή στην υπόθεση του θανάτου δύο ανηλικών παιδιών στην Ηλεία φαίνεται πως σημειώθηκε τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από την ΕΛΑΣ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του ilialive.gr, οι Αρχές έχουν στοιχεία που καταδεικνύουν ως υπεύθυνο του θανάτου των δύο ανηλίκων από τη Βουλγαρία τον 13χρονο αδερφό της μητέρας των παιδιών, ο οποίος φέρεται να τα έπνιξε σε αρδευτικό κανάλι. Σύμφωνα με την αστυνομία, υπάρχει ομολογία του 13χρονου, ο οποίος παραδέχτηκε πως τα πέταξε μέσα στο νερό, δίνοντας ακόμα τραγικότερη διάσταση σε μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία στο Στρέφι Ηλείας.

Η ζήλεια τον οδήγησε στη δολοφονία

Τα κίνητρα του φερόμενου ως δράστη της διπλής δολοφονίας παραμένουν άγνωστα, ωστόσο φαίνεται πως η ζήλεια ήταν τελικά αυτή που τον οδήγησε στο έγκλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από την ΕΛΑΣ, ο 13χρονος δεν μπορούσε να αντέξει το γεγονός πως ο παππούς της οικογένειας αγαπούσε υπερβολικά και φρόντιζε τα δύο μικρά παιδιά. Οι έρευνες εξελίσσονται με μεγάλη προσοχή, ενώ από την πρώτη στιγμή δεν είχε αποκλειστεί η περίπτωση της εγκληματικής ενέργειας, καθώς υπήρχαν ενδείξεις ότι τα παιδιά δεν έπεσαν μόνα τους μέσα στο νερό.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας στις 12.30 το μεσημέρι.

Τα δύο παιδιά ήταν ηλικίας 4 και 7 ετών και είχαν εντοπιστεί νεκρά μέσα σε αρδευτικό κανάλι το πρωί της Πέμπτης.

Μαζί είχαν ξεκινήσει στις 15.00 το μεσημέρι της Τετάρτης από το σπίτι όπου διέμεναν, προκειμένου να μεταφέρουν δέμα με τρόφιμα σε συγγενικό τους σπίτι. Όταν οι συγγενείς τους διαπίστωσαν ότι τα παιδιά αργούν, ειδοποίησαν την Αστυνομία και αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες. Αργά το απόγευμα  της Πέμπτης βρέθηκε το δέμα με τα τρόφιμα, κοντά στο αρδευτικό κανάλι.

Ο 4χρονος Ντίνκο και ο 7χρονος Ιβαν από την πρώτη στιγμή βάσει των ενδείξεων εκτιμήθηκε πως είχαν πέσει μέσα στο κανάλι και είχαν παρασυρθεί από τα ρεύματα στον πάτο. Δόθηκε εντολή να σταματήσει η τροφοδοσία με νερό σε αυτό ώστε να πέσει η στάθμη και να βοηθήσει αυτό στις έρευνες. Κατά τη διάρκεια του προανακριτικού έργου ο πατέρας φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς πως η μητριά του ήταν αυτή που πέταξε τα παιδιά στο κανάλι γιατί δεν τα αγαπούσε, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο άλλο στοιχείο.Σε ατύχημα οφείλεται, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο θάνατος των δύο παιδιών, ηλικίας 7 και 4 ετών, τα οποία βρέθηκαν νεκρά χθες το πρωί σε αρδευτικό κανάλι, στο Στρέφι του νομού Ηλείας.
Ωστόσο, η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες, προκειμένου να διαπιστωθεί το πώς ακριβώς βρέθηκαν τα δύο αδέλφια, βουλγαρικής υπηκοότητας, μέσα στο αρδευτικό κανάλι. Παράλληλα, αναμένεται και το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης το οποίο, σύμφωνα με αξιωματικούς της Αστυνομίας, θα βοηθήσει στην πρόοδο των ερευνών.

Πάντως, ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζεται, είναι τα παιδιά να βρέθηκαν πολύ κοντά στο πρανές που υπάρχει δίπλα από το αρδευτικό κανάλι και για άγνωστο ακόμα λόγο να έχασαν την ισορροπία τους και να βρέθηκαν στο νερό.

Ταυτόχρονα, όπως επισημαίνεται, τα δύο παιδιά στάθηκαν ιδιαίτερα άτυχα, αφού την στιγμή της πτώσης στο κανάλι ή λίγη ώρα μετά, δεν περνούσε κανείς από το σημείο, ώστε να τα βοηθήσει.

Τα δύο παιδιά είχαν ξεκινήσει περίπου στις 3 προχθές το απόγευμα από το σπίτι όπου διέμεναν, προκειμένου να μεταφέρουν δέμα με τρόφιμα σε συγγενικό τους σπίτι. Οταν οι συγγενείς τους διαπίστωσαν ότι τα δύο ανήλικα παιδιά αργούσαν, ειδοποίησαν την Αστυνομία και αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες.

Αργά προχθές το απόγευμα βρέθηκε το δέμα με τα τρόφιμα, κοντά στο αρδευτικό κανάλι, ενώ ας σημειωθεί ότι οι σοροί των δύο παιδιών εντοπίστηκαν σε σχετικά κοντινή απόσταση από το συγκεκριμένο σημείο
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ