ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑΤΙ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ …!!!!!! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΝΙΩΘΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ …!!!!! ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΠΛΗΓΩΝΕΙ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ …!!!!!!!! ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ …!!!!!!!! ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ, ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ, ΗΤΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΩΣ Ο Κ. ΕΛ ΧΟΥΡΙ ΕΧΕΙ ΤΟΝΙΣΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΡΩΜΙΟΙ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ “ΑΔΕΛΦΙΑ” ΜΕ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ.

Ο πρόεδρος του  νεοσύστατου κόμματος, αναφέρθηκε αναλυτικά  στις διώξεις που αντιμετωπίζουν οι Χριστιανοί της Μέσης Ανατολής, εξαιτίας των εμφύλιων συγκρούσεων αλλά και το μένος των Ισλαμιστών, που θέλουν να επιβάλλουν το νόμο της Σαρίαμ σε Αίγυπτο και Συρία.
“Η λεγόμενη “Αραβική Άνοιξη” στην Αίγυπτο, απέφερε την πλήρη καταστροφή  70 εκκλησιών και δεκάδων σπιτιών Χριστιανών της χώρας. Το ίδιο σκηνικό βλέπουμε στη Συρία, όπου 160.000 Χριστιανοί εκτοπίστηκαν ήδη από την περιοχή του Χομς” δήλωσε, επισημαίνοντας με νόημα : “Είμαστε σήμερα εδώ όχι για να θρηνήσουμε για το παρελθόν, αλλά για να μην κλάψουμε για το μέλλον”.


Όσον αφορά τις δραματικές εξελίξεις στη Συρία, επεσήμανε πως μοναδική λύση θα πρέπει να  είναι ο διάλογος και όχι η βία. “Σε αυτό το διάλογο, όπου και αν πραγματοποιηθεί, είτε στη Γενεύη ή αλλού, θα πρέπει να συμμετάσχουν και εκπρόσωποι των χριστιανικών κοινοτήτων της Συρίας” δήλωσεμ συμπληρώνοντας “Επιδιώκουμε μια Συρία πολυθρησκευτική, πολυπολιτισμική, πολυκομματική και δημοκρατική”.
Όσον αφορά την εξακρίβωση της τύχης του μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου και του επισκόπου των Μαρωνιτών Ιωάννη, που απήχθησαν τον περασμένο Απρίλιο από αγνώστους στη Συρία και από τότε αγνοείται η τύχη τους, ι ίδιος  επέρριψε ευθύνες στις τουρκικές Αρχές, για το αδιέξοδο.
Παρόντες στη συνέντευξη τύπου,   του προέδρου του Ορθόδοξου Κόμματος του Λιβάνου, ήταν εκπρόσωποι των πρεσβειών της Ρωσίας και της Ρουμανίας, και όχι της Ελλάδας αν και επανειλημμένως ο κ. Ελ Χούρι έχει τονίσει πως οι ορθόδοξοι της χώρας είναι Ρωμιοί και αισθάνονται “αδέλφια” με τους Έλληνες.
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ