Χιλιάδες πιστοί συνόδευσαν την Παναγία Βουλκανιώτισσα στο Μοναστήρι της | Amen.gr - Πύλη Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

Χιλιάδες πιστοί συνόδευσαν την Παναγία Βουλκανιώτισσα στο Μοναστήρι της | Amen.gr - Πύλη Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

Χιλιάδες πιστοί από την Μεσσηνία και προσκυνητές απ’ όλη την Ελλάδα συνόδευσαν την ιερή Εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας κατά την επιστροφή της στο ιστορικό Μοναστήρι της, ύστερα από οκταήμερο προσκύνημα στη Μεσσήνη.
Προηγήθηκε πανηγυρικός Εσπερινός και Παράκληση στο Μετόχι της Ζωοδόχου Πηγής, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μεσσήνιας Χρυσοστόμου με τη συμμετοχή κλήρου, των αρχών του τόπου και του πιστού λαού. Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στη σύντομη ομιλία του υπογράμμισε την ανάγκη ενότητας του λαού του Θεού γύρω από την Εκκλησία η οποία πάντοτε στέκεται αρωγός και πνευματικό στήριγμα του, ιδιαιτέρως σε περιόδους δοκιμασίας όπως αυτή που βιώνει η κοινωνία μας.
Αμέσως μετά παρέδωσε το ιερό εικόνισμα στους μοναχούς της Ιεράς Μονής Βουλκάνου οι οποίοι ξεκίνησαν, μαζί με τους πιστούς, την λιτανευτική πορεία τους προς το Μοναστήρι. Οι δρόμοι της Μεσσήνης ήταν στρωμένοι με βασιλικό, μυρτιές, δάφνες και αγριολούλουδα ενώ σε πολλά σημεία της διαδρομής και από τα χωριά απ’ όπου πέρασε η εικόνα οι πιστοί έραιναν την Παναγιά τους με άνθη.

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ