ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΕ ΕΝΑ  ΜΙΚΡΟ  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 
ΣΤΟ ΟΜΟΡΦΟ  ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Φωτογραφίες – Ρεπορτάζ : Βασίλειος Δημ. Γεωργιόπουλος. για το http://www.amen.gr/ 
Σήμερα το πρωί το δημοτικό μας σχολείο απέκτησε ζωή, χαμόγελα, και πλημμύρισε με παιδικές φωνές, καθώς μετά τις καλοκαιρινές διακοπές ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς ήρθε η ώρα να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά και το κουδούνι του σχολειού να χτυπήσει για πρώτη φόρα φέτος για τον αγιασμό.
Τον αγιασμό τέλεσε για άλλη μια φορά ο ιερέας του χωριού μας ο Αιδεσιμότατος Οικονόμος, Νικόλαος Β. Χατζής, ενώ μελωδικά απέδωσε τους ύμνους ο ψάλτης μας Κωνσταντίνος Λίβας. Στο τέλος του αγιασμού ο παπάς μας αφού έδωσε ευχές στους μικρούς μαθητές, στις δασκάλες, αλλά και στους γονείς, για μια καλή και ευλογημένη χρόνια μίλησε για την σημασία του Χριστού στην ζωή μας και για την δύναμη της προσευχής.
Η προϊσταμένη του Δημοτικού Σχολείου Πλατέως δασκάλα κα Πέτρουλα Αναστασία καλωσόρισε τόσο τα παιδιά και ειδικά τα πρωτάκια, αλλά και τους γονείς στο χώρο του σχολείου και υποσχέθηκε ότι αυτή προσωπικά, αλλά και οι άλλες δύο δασκάλες η κα Γκούγκουλη Δήμητρα και η καινούργια δασκάλα η κα Αθανασόπουλου Βασιλική θα κάνουν τα πάντα για μια καλή δημιουργική και γεμάτη μάθηση χρονιά και κάλεσε τους γονείς να είναι κοντά στα παιδία τους.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι από φέτος το νηπιαγωγείο δεν θα λειτουργήσει στο χωριό μας ενώ αβέβαιο είναι το μέλλον και για το ίδιο το σχολείο μας.
Η οικονομική κρίση, η υπογεννητικότητα αλλά και η εγκατάλειψη της υπαίθρου αφήνει τα σημάδια της και τα αποτελέσματα είναι πλέον ορατά.

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ