Η εορτή του Μυροβλύτη Αγίου Δημητρίου στο Αριοχώρι Μεσσηνίας (ΦΩΤΟ) | Amen.gr - Πύλη Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

Η εορτή του Μυροβλύτη Αγίου Δημητρίου στο Αριοχώρι Μεσσηνίας (ΦΩΤΟ) | Amen.gr - Πύλη Εκκλησιαστικών Ειδήσεων
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα το όμορφο Αριοχώρι Μεσσηνίας τίμησε την εορτή του Αγίου Δημητρίου στον ομώνυμο κεντρικό ναό του χωριού. 
Την εορτή λάμπρυνε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος ο οποίος προέστη της θείας και ιεράς Ευχαριστίας στην οποία συμμετείχαν ο πρωτοπρ. Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, ο οικον. Δημήτριος Ροβολης και ο Αρχιδιάκονος Νεόφυτος Σαχλας.
Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αγάπη του τριαδικού θεού προς τον αδύναμο άνθρωπο και τόνισε ότι αυτή την αγάπη μεταλαμπάδευσε ο Άγιος Δημήτριος στον μικρό νέο Νέστορα ώστε να στεφανωθεί με το στέφανο του μαρτυρίου και της νίκης..!!
Στο τέλος ο Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα του  ΣΔΟΕ κύριο Στέλιο Στασινόπουλο, τον Δήμαρχο Καλαμάτας κύριο Παναγιώτη Νίκα αλλά και τους τοπικούς άρχοντες για την παρουσία τους.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας απέμεινε το οφίκιο του Οικονόμου στον πατέρα Αθανάσιο Φλώρο και το οφίκιο του πρωτοπρεσβύτερου στον Οικονόμο Νικόλαο Βασ. Χατζή ο οποίος υπηρετεί με ζήλο και με αγάπη την ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Πλατέος.
Την ολοκλήρωση της εορτής που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού ακολούθησε βράβευση των μαθητριών από το Αριοχώρι, οι οποίες επέτυχαν την εισαγωγή τους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας και οι οποίες είναι:
1 Αργυρώ Γ. Μανιάτη, ψυχολογία Αθηνάς ΑΕΙ 
2 Βασιλική Γ. Γιαννέτου, μαθηματικό Σάμου ΑΕΙ
3 Βασιλική Κων. Κωνσταντινοπούλου, χημικό Πάτρας ΑΕΙ
4 Ευσταθία Αγγ.Χαραλαμποπούλου, διοίκηση μονάδων υγείας ΤΕΙ
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ