Η κατάδυση του Τίμιου Σταυρού στον Πάμισο ποταμό (ΦΩΤΟ) Φωτογραφίες -Ρεπορτάζ για το Amen.gr :Βασίλειος Δημ. Γεωργιόπουλος

Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΠΑΜΙΣΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΜΠΑΪΣΤΟΓΙΟΦΥΡΟ

Φωτογραφίες -Ρεπορτάζ για το ΑΜΕΝ. gr :

Η κατάδυση του Τίμιου Σταυρού στον Πάμισο ποταμό (ΦΩΤΟ)


Βασίλειος Δημ. Γεωργιόπουλος
Με την πατρική αγάπη, παρότρυνση και την ευλογία του αγαπητού μας ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου η ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Πλατέος  και οι  Τοπικές   Κοινότητες Πλατεος και Ανεμόμυλου,   εόρτασαν  τα Άγια   Θεοφάνεια και τον αγιασμού των υδάτων με την κατάδυση του Τίμιου Σταυρού μετά από 60 χρόνια στον ποταμό  Πάμισο στην τοποθεσία Μπαϊστογιοφυρο.
Ο εορτασμός ξεκίνησε την Δευτέρα, 06 Ιανουαρίου 2014 06:00 με την ακολουθία του όρθρου της εορτής των Θεοφανείων στον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Πλατέος. Στης 07:30  με την Θεία και Ιερά Λειτουργία  επί τη εορτή και εν συνεχεία η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.
Στις 10:30 υπό καταρρακτώδη βροχή πραγματοποιήθηκε η  μετάβαση στο Μπαστεϊκο  ή Πετρογιόφυρο που βρίσκεται επί του ποταμού Παμίσου για την τελετή του αγιασμού των υδάτων και ρίψη του Τίμιου Σταύρου.
Στην τελετή συμμετείχαν  οι ιερείς της Ενορίας Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος  Ανεμόμυλου Αιδεσιμότατος πατήρ Παναγιώτης Ηλιόπουλος, της Ενορίας Άγιος Δημήτριος Αριοχωριου Οικονόμος Αθανάσιος Φλώρος και ο παπάς του χωριού μας ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Β. Χατζής.
Τον εορτασμό λάμπρυναν οι  καλλίφωνοι ιεροψάλτες του ναού μας που απέδωσαν μελωδικά και κατανυκτικά τους ύμνους των Θεοφανείων
Παράστησαν ο πρόεδρος  της Τοπικής Κοινότητας Πλατέος Γεώργιος Ε. Τζαβάρας και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ανεμόμυλου Νικόλαος Μυλωνάς.  Ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατέος  «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Κωνσταντίνος Λίβας και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Καλαμάτας Βασίλειος Νικ  Χατζής που εκπροσώπησε τον Δήμο Καλαμάτας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι την τελευταία φορά που έγινε ο καθαγιασμός των υδάτων στο χωριό μας ήταν πριν από εξήντα χρόνια το 1954  όταν την τελετή την είχε πραγματοποιήσει ο τότε μακαριστός μητροπολίτης Μεσσηνίας κύρος Χρυσόστομος Δασκαλάκης.
Από το μικρό σε πληθυσμό, αλλά πανέμορφο χωριό μας, το Πλατύ Καλαμάτας Μεσσηνίας, σάς στέλνουμε 2014 Ευχές για αγάπη, υγεία, δύναμη και κάθε καλό σε όλους και όλες τους αγαπητούς αναγνώστες σας για την νέα χρονιά

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ