Ιερά Αγρυπνία στη μνήμη της Αγ.Φιλοθέης της Αθηναίας στο Πλατύ Μεσσηνίας (ΦΩΤΟ) | Amen.gr - Πύλη Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

Ιερά Αγρυπνία στη μνήμη της Αγ.Φιλοθέης της Αθηναίας στο Πλατύ Μεσσηνίας (ΦΩΤΟ) | Amen.gr - Πύλη Εκκλησιαστικών Ειδήσεων
ΜΕ ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΕΝ.GR ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Δ. ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΠλατύΤέταρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Με την πατρική αγάπη και ευλογία του ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου στον Ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Πλατέος, το εσπέρας της Τρίτης 18ης Φεβρουαρίου προς 19ην Φεβρουαρίου τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη της οσίας Μητρός ημών Φιλοθέης της Αθηναίας.
Η Ιερά Αγρυπνία τελέστηκε σύμφωνα με το τυπικό του Αγίου Όρους και κάτω από το κατανυκτικό φως των κεριών μεταφέροντας τους πιστούς νοητά στο Άγιο Όρος και προσφέροντας πνευματική ανάταση.
Ιερά Αγρυπνία άρχισε στις 20:30 και ολοκληρώθηκε γύρω στη 01:30 της 19ης Φεβρουαρίου 2014.
Μετά το πέρας της Ιεράς Αγρυπνίας το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο προσέφερε τράπεζα σε παρακείμενο κατάστημα (της κ. Άννας Ταχταμπά).
Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στο ιερό και Άγιο Θυσιαστήριο τον ιερέα του χωριού μας Πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Νικόλαο Β. Χατζή πλαισίωναν οι ιερείς Οικονόμος πατέρας Κωνσταντίνος Α. Βλαχονικολός, ο Οικονόμος πατέρας Δημήτριος Κ. Ροβολής, ο πρεσβύτερος πατέρας Παναγιώτης Α. Ηλιόπουλος και ο Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως μας πατέρας Νεόφυτος Σαχλάς που με ιεροπρέπεια και ταπείνωση προσευχήθηκαν μυσταγωγικά για την σωτηρία του σύμπαντος κόσμου.
Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι κατανυκτικά και μελωδικά απέδωσαν τους ύμνους οι ιεροψάλτες του ναού μας υπό την διεύθυνση του Δρ. Μάριου Αθανασοπούλου.
Άλλωστε οι φωτογραφίες παρουσιάζουν και αποδίδουν καλύτερα την όμορφη πνευματική και κατανυκτική ιερά αγρυπνία που έγινε στο όμορφο χωριό μας.
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ