Η εορτή της Σταυροπροσκύνησης στο Πλατύ

Φωτογραφίες – Ρεπορτάζ για το Amen.gr Βασίλειος Δ. ΓεωργιόπουλοςΜε την πατρική αγάπη και ευλογία του αγαπητού ποιμενάρχη μας, Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κκ. Χρυσόστομου, εορταστικέ στο όμορφο χωριό μας η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως.
Των ιερών ακολουθιών της εορτής προΐστατο ο ιερέας του χωρίου μας πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Νικόλαος Β. Χατζής ο οποίος μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου κατά την ορθή τάξη της Εκκλησιά μας ομιλησε στο εκκλησίασμα και με απλά λόγια παρουσίασε την σημασία της εορτής της Σταυροπροσκυνήσεως και γιατί η εκκλησιά μας στο μεσοδιάστημα της μεγάλης Σαρακοστής τοποθετεί το σταυρό του χριστού στο μέσο του ναού γεμάτο άνθη για προσκύνηση από τους χριστιανούς.
Χαρακτηριστικά όπως είπε όταν κάνουμε ένα μεγάλο ταξίδι σταματάμε σε ένα όμορφο μέρος και κάνουμε μια μικρή στάση για να ξεκουραστούμε και να πάρουμε δυνάμεις ώστε στο τέλος να φτάσουμε στον προορισμό μας, έτσι και ο χριστιανός σήμερα κάνει μια στάση από τον αγώνα που δίνει της νηστείας και της προσευχής και αγναντεύει τον σταυρό γεμάτο άνθη και κάτω από αυτόν στέκετε ώστε να πάρει δυνάμεις και να ξεκουραστεί και παρομοίασε τον σταυρό ως μεγάλο δέντρο δροσοβόλο δέντρο που προσφέρει την πλατύφυλλη σκιά του και πλούσια δροσιά του, ώστε ο χριστιανός με ανανεωμένη δύναμη να φτάσει στο παθός και στο Γολγοθά αλλά στο τέλος να οδηγηθεί μέσο του σκοτεινού τάφου στο φως της ένδοξης ανάστασης.Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ