Η εορτή του Ευαγγελισμού και της παλιγγενεσίας στο Πλατύ Μεσσηνίας Φωτογραφίες – Ρεπορτάζ για το AMEN.GR : Από το Πλατύ Καλαμάτας Μεσσηνίας, Βασίλειος Δ. Γεωργιόπουλος.

Η εορτή του Ευαγγελισμού και της παλιγγενεσίας στο Πλατύ Μεσσηνίας

Φωτογραφίες – Ρεπορτάζ για το AMEN.GR : Από το Πλατύ Καλαμάτας Μεσσηνίας, Βασίλειος Δ. Γεωργιόπουλος.


Με την πατρική αγάπη και ευλογία του αγαπητού ποιμενάρχη μας, Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κκ. Χρυσόστομου, εορταστικέ στο όμορφο χωριό μας η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, της παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821 και τιμήθηκε η μνήμη των αγωνιστών της πατρίδας μας.

Των ιερών ακολουθιών της εορτής προΐστατο ο ιερέας του χωρίου μας πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Νικόλαος Β. Χατζής ο οποίος τέλεσε την ιερά δοξολογία για την επέτειο της παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821 και ακόλουθος στο ιερό μνημείο που βρίσκετε στην πλατειά του ιερού ναού της κοιμήσεως της Θεοτόκου Πλατεος την επιμνημόσυνη δέηση με την οποία προσευχηθήκαμε για την αιωνία ανάπαυση των αγωνιστών της πατρίδας μας που έδωσαν το πολύτιμο αγαθό της ζωής τους για την ελευθερία και του χριστού αληθινή πιστή και την απελευθέρωσης του γένους των ελλήνων από την μακρόχρονη τουρκική σκλαβιά.
Πάρο ότι τις δυσμενές καιρικές συνθήκες λογω βροχής μετά την κατάθεση στεφάνων, παρουσιάστηκε μια μικρή γιορτή μπροστά από το μνημείο των ηρώων που είχαν επιμεληθεί με πολύ αγάπη και μεράκι οι δασκάλες του Δημοτικού Σχολειού του χωρίου μας και αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο και βέβαια στα παιδία του χωρίου μας που ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της παραπάνω εκδήλωσης μνήμης και απέδωσαν τα τραγούδια και τα ποιήματα.
Όμορφη στιγμή της εορτής ήταν ότι υπηρετούσαν τον ιερέα μας κατά την θεια και ιερά λειτουργιά του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου παιδάκια του χωρίου μας τα όποια φόραγαν τοπικές παραδοσιακές φορεσιές τονώνοντας το εθνικό φρόνημα των εκκλησιαζομένων αλλά και προκαλώντας συν αισθήματα βαθιάς συγκίνησης.
Βέβαια και δεν πρέπει να ξεχάσουμε και τους ιεροψάλτες της ενορίας μας που απέδωσαν απλά και μελωδικά τους ύμνους της εορτής.

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ