Η ΝΙΣΥΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΟ ΝΙΚΗΤΑ ΤΟ ΝΙΣΥΡΙΟ Φωτογραφίες – Ρεπορτάζ : Σταυρός Ορσαρης-Βασίλης Γεωργιόπουλος


Η ΝΙΣΥΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΗΣ  ΑΓΙΟ ΝΙΚΗΤΑ ΤΟ ΝΙΣΥΡΙΟ

Φωτογραφίες – Ρεπορτάζ :
 Σταυρός Ορσαρης-Βασίλης Γεωργιόπουλος

Με την ευλογία και την πατρική αγάπη του προκαθημένου της Ορθοδοξίας και Πατριάρχη του Γένους μας, Οικουμενικού Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίου και με την δωδεκανησιακή  λαμπρότητα γιόρτασαν τη μνήμη του Αγίου Νικήτα του Νισυριου στο νησί της καταγωγής του, τη Νίσυρο  εφέτος  οι κάτοικοι του νησιού και όχι μόνο αφού έφτασαν στο νησί μας προσκυνητές και επισκέπτες  από τα γύρο νησιά της Δωδεκανήσου  όπου πραγματοποιήθηκαν δρομολόγια με πλοιάρια  για την μεταφορά προσκυνητών.
            Φέτος στις εορταστικές εκδηλώσεις λάμπρυνε με την παρουσία του  στο νησί μας  ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος προσκεκλημένος του οικίου Μητροπολίτου Κ. Ναθαναήλ.

Την κυριώνυμο ημέρα  τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας και τεμαχίου των λείψανων του Αγίου στους δρόμους και στα όμορφα παραδοσιακά σοκάκια του νησιού μας  προς ευλογία και αγιασμό του νησιού και των κάτοικων του. Μια σύντομη δέηση υπέρ υγείας όλων των κατοίκων και των προσκυνητών έγινε στην πλατεία του Δημαρχείου του νησιού και η πομπή κατέληξε όπως είναι έθιμο  στο Μητροπολιτικό ναό της Παναγίας της Ποταμίστισσας.


Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ