Ο πιστός λαός της Μεσσηνίας τίμησε την Παναγία Βουλκανιώτισσα (ΦΩΤΟ) | Amen.gr - Πύλη Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

Ο πιστός λαός της Μεσσηνίας τίμησε την Παναγία Βουλκανιώτισσα (ΦΩΤΟ) | Amen.gr - Πύλη Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

Φωτογραφίες – Ρεπορτάζ για το amen.gr: Βασίλειος Δημ Γεωργιόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τη δέουσα κατάνυξη εορτάστηκε το Πάσχα του καλοκαιριού στην Ιερά Μονή Βουλκάνου Μεσσηνίας
Την εορτή λάμπρυνε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καβάσων κ.κ. Εμμανουήλ, ο οποίος προέστη της θείας και ιεράς Ευχαριστίας έπειτα από θερμή πρόσκληση του ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου.
Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αγάπη του λαού του Κυρίου που εκφράζεται με την αγνή απλή πίστη που βγαίνει μέσα από την κάρδιά του με μοναδική απλότητα και μας οδηγεί να στραφούμε προς τη μητέρα του Φωτός.
Κατά το έθος, έπειτα από την τελεσθείσα Ιερά Αγρύπνια, η θαυματουργή εικόνα της Θεομήτορος μεταφέρθηκε με λιτανεία κατά τις πρωινές ώρες από το Παλαιό Καθολικό που βρίσκεται στην κορυφή του όρους Ιθώμη στη Νέα Μονή. Εκεί την υποδέχθηκαν, στον εξωτερικό περίβολο της Μονής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καβάσων κ.κ. Εμμανουήλ μαζί με τους πατέρες της Μονής και πλήθος κόσμου που είχε κατακλύσει κάθε γωνία, μέσα και έξω από το μοναστήρι. Στη συνέχεια, και πάλι εν πομπή, τοποθέτησαν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας στον θρόνο της και ξεκίνησε η θεία και ιερά Λειτουργία.


Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ