Η ΛΙΤΑΝΕΥΤΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΚΑΝΙΩΤΙΣΣΑΣ

Η ΛΙΤΑΝΕΥΤΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΚΑΝΙΩΤΙΣΣΑΣ           

Φωτογραφίες: Βασίλειος Δ. Γεωργιόπουλος
Ρεπορτάζ : Μαριάννα Αδ. Γκρόγκου

  Με την αγάπη και την πατρική ευλογία του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου  πραγματοποιήθηκε  και εφέτος κατά το έθος των Μεσσηνίων η κατανυκτική αλλά και μεγαλοπρεπής ιερά λιτάνευσης της θαυματουργής εικόνας της επονομαζόμενης Παναγίας της Βουλκανιώτισσας.
Η λιτάνευση της καθόδου της ιεράς εικόνας πραγματοποιήθηκε  το βράδυ της δεκάτης ενάτης προς το ξημέρωμα της εικοστής Σεπτεμβρίου 2014  από την ιερά Μονή Βουλκάνου, που βρίσκεται στο όρος Ιθώμης, προς την πόλη της Μεσσήνης ( ή όπως την γνωρίζουν οι Μεσσήνιοι και ως Νησί), που βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού Πάμισου στην νοτιοδυτική πλευρά του Μεσσηνιακού κόλπου. Αξιοσημείωτη και συγκινητική είναι η αθρόα συμμετοχή του πιστού λαού, που υπολογίζεται σε δεκάδες χιλιάδες κάθε ηλικίας άτομα. Αυτή η πραγματικά λειτουργική και λιτανευτική  πανδαισία  πραγματοποιείται σε μια διανυόμενη απόσταση περίπου είκοσι χιλιομέτρων και διέρχεται μέσα από χωριά και κωμοπόλεις του ελαιόφυτου και καταπράσινου Μεσσηνιακού κάμπου.
Πολλές φορές, οι λέξεις και φωτογραφίες  όσο περιγραφικές και γλαφυρές και αν ορίζονται δεν αρκούν να αποτυπώσουν την πραγματικότητα και να μεταφέρουν τα εγκάρδια συναισθήματα που νιώθει με τη συμμετοχή του σε αυτή τη μοναδική λιτανεία ο κάθε ευλαβής πιστός.

Η κατανόηση της όλης λιτανευτικής και λειτουργικής πανδαισίας της καθόδου της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας απαιτεί την βιωματική συμμετοχή του καθενός πιστού. 
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ