Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ 9Ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ «ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ» Φωτογραφίες – Ρεπορτάζ : Βασίλειος Δημ. Γεωργιοπουλος.


Ποιμαντική επίσκεψη στο ιστορικό 9ο Σύνταγμα Πεζικού «Γιαννιτσά»  και στην 77 Μονάδα Επιστρατεύσεως που στρατωνίζονται στο Στρατόπεδο Παπαφλέσσα στις παρυφές της Καλαμάτας   πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.
Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού προς ενίσχυση και υγεία του Στρατιωτικού και πολίτικου προσωπικού του Στρατοπέδου και στην σύντομη ομιλία του μίλησε για τις αξίες που πρεσβεύει η χώρα μας, για τον πολιτισμό της αλλά και για τον χριστιανισμό που είναι μια διαρκείς και συνεχείς αγάπη προς τον συνάνθρωπο.  Τόνισε  δε ότι η πατρίδα μας περνάει δύσκολες στιγμές λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και  της έλλειψης ηθικών και κοινωνικών αξιών, γεγονός που οδήγησε στην αλλοτρίωση και την αποξένωση . Δε   εξέφρασε την αγωνιά του και την παράκληση να μείνουμε ενωμένοι και να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε την κρίση.  
Ο Σεβασμιώτατος, Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Στρατοπεδάρχη και όλο το προσωπικό για την πρόσκληση και τη θερμή υποδοχή.
Ο Διοικητής του Στρατοπέδου και του 9ου Συντάγματος  Πεζικού  «ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ»   Αντισυνταγματάρχης Πεζικού Κύριος Ευάγγελος Ντίλιος  καλωσόρισε τον  Μητροπολίτη και τον ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία του και του προσέφερε ένα αναμνηστικό δώρο ώστε να θυμάται την επίσκεψη του στο  Στρατόπεδο Παπαφλέσσα.  

          Ο Σεβασμιώτατος  διένειμε ως ευλογία και για στήριγμα  σε όλους την Καινή Διαθήκη, η οποία είναι  προσφορά της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας.Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ