ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΚΕΠΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΦΛΑΡΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Φωτογραφίες- Ρεπορτάζ : Βασίλειος Δ. Γεωργιόπουλος

             Με την πατρική αγάπη και ευλογία του ποιμενάρχη μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ.κ Χρυσοστόμου πραγματοποιήθηκε με κατάνυξη και τη δέουσα λαμπρότητα η θεομητορική εορτή της Αγίας Σκέπης στον περικαλλή ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας.

               Η ιερά ακολουθία της αγρυπνίας ξεκίνησε την Δευτέρα 27η  Οκτωβρίου 2014 και ώρα 9: 00  και ολοκληρώθηκε στις 02:30 το πρωί της 28η Οκτωβρίου 2014.

             Μέσα από το μυσταγωγικό ημίφως των κεριών και την ευωδία του θυμιάματος η σκέψη μας και η ψυχή μας φτερούγισε πίσω στο χρόνο και έφτασε στην βασιλίδα Πόλη  των πόλεων και στην ιερά Μονή των Βλαχερνών εκεί που η Παναγία μας εμφανίστηκε μαζί με τον Ιωάννη και έβγαλε από το κεφάλι της την σκέπη της, με την οποία σκέπασε το γένος των Ρωμαίων.
 
    Είναι αυτή η σκέπη που σκέπαζε και οδηγούσε τους στρατιώτες μας στις χιονισμένες βουνοκορυφές της Πίνδου, όπως  με τον μεστό και περιεκτικό του λόγο ο δραστήριος ιερατικός προϊστάμενος της ενορίας Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργίας.

              Στην ακολουθία της Ιεράς Αγρυπνίας κύκλωσαν το ιερό θυσιαστήριο  ο ιερατικός προϊστάμενος της άνωθεν ενορίας ο Πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης πατέρας Φίλιππος Χαμαργιάς, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης πατέρας Επιφάνιος Ξυφάρης και ο Πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Γρηγόριος Λιβέρης και ετέλεσε την ακολουθία του εσπερινού ο πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Νικόλαος Βασιλόπουλος.

            Αξίζει να αναφέρουμε την συμμετοχή πολυμελούς εκκλησιαστικής χορωδίας από την σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας υπό την καθοδήγηση του Διευθυντού και Καθηγητού Δρ. Κωνσταντινού Ξιάρχου, που απέδωσε με μελωδικά τους ύμνους και τροπάρια της εορτής.
                                                                              

            Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι μετά το πέρας της Ιεράς Αγρυπνίας τελέσθηκε το ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των πατέρων και αδελφών υμών, οι οποίοι έδωσαν το πολύτιμο αγαθό της ζωής υπέρ πίστεως και πατρίδος στην ελληνική εποποιία 1940.   
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ