Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΕΩΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ..!!!


(Βλέπετε σχετικές φωτογραφίες από την εργασία που έγινε)

Αυτό δεν το γράφω για προβολή. Άλλωστε, αυτήν δεν την θέλουμε, αλλά για ενημέρωσή σας, ώστε να ξέρουμε τί αληθινά συμβαίνει σε αυτό το χωριό και επειδή κανείς δεν θα το πει ..!!!!!!

Εχθές, το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης  στο χωριό μας βγήκε ο εσταυρωμένος, όπως επιβάλει η εκκλησιαστική παράδοση και τάξη...!! Αν παρατηρήσατε θα είδατε ότι ο εσταυρωμένος της ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πλατέος ήταν πιο διαφορετικός από τις άλλες φορές……;;;;

Ναι ήταν, γιατί η οικογένεια του Δημητρίου Βασιλείου Γεωργιόπουλου φρόντισε και τον συντήρησε και έκανε τις εξής εργασίες: καθαρισμό, απολύμανση, μυκητοκτονία,  συντήρηση,  ζωντάνεμα των χρωμάτων, επιδιόρθωση καταστροφών, που είχαν προκληθεί στο σώμα του εσταυρωμένου Χριστού από κεριά και χτυπήματα, και λουστράρισμα.  Καταβάλλοντας ολόκληρο  το ποσό αυτής της πολυδάπανης, μα σημαντικής εργασίας …!!!!

Βέβαια, κανείς εκ των εκκλησιαστικών ανθρώπων και παραγόντων της ενορίας μας δεν θα μπει στο κόπο να  το πει, αλλά ούτε θα μπουν στο κόπο να  τον ευχαριστήσουν,  γιατί αυτές τις εργασίες τις έκανε ο φτωχός και ο άσημος και αυτό ενοχλεί δυστυχώς, για να βεβαιωθεί αυτό που είπε και ο Χριστός ουδείς προφήτης στην πατρίδα του ...!!!!!


    Ο Δημήτριος Βασιλείου Γεωργόπουλος που όλα αυτά τα χρονιά προσφέρει μαζί με τα παιδιά του και όλη την οικογένειά του στην εκκλησιά  του χωριού μας  και όχι μόνο ...!!!!  Όχι για την σωτήρια της ψυχής του, μα ούτε για να προβληθεί, γιατί η οικογένειά του που έχει κτίσει με αγώνα και αίμα τον τιμά και τον προβάλει...!!! Αλλά,  είναι ιερή αποστολή  συνεχίζοντας το ιερό καθήκον και την παρακαταθήκη που έχει ανατεθεί από τους προγονούς του, της  θυσιαστικής προσφοράς της οικογενείας των Γεωργιόπουλων από το Πλατύ Καλαμάτας Μεσσηνίας, που αγόγγυστα προσφέρουν, όπως και το 1821 προσέφεραν για τον αγώνα της λευτεριάς  Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ