Ομαδική βάπτιση 90 παιδιών τη Δευτέρα στην Καρποφόρα Γράφτηκε από την Γιούλα Σαρδέλη Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/65801-omadiki-vaptisi-karpofora

Ακόμη μία ομαδική βάπτιση θα γίνει στη Μεσσηνία, τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, μετά τη θεία λειτουργία (10 π.μ.) στην Καρποφόρα στο ναό της Ζωοδόχου Πηγής. Τα παιδάκια που θα πάρουν και επίσημα το νέο τους όνομα, είναι από 1 έτους ως 15 ετών, αγόρια και κορίτσια.
Κατάγονται από τη Μεσσηνία, από την Τρίπολη, ενώ από την Αμαλιάδα έχουν δηλώσει 30 άτομα. Ο αριθμός των παιδιών που έχουν δηλωθεί φτάνει τα 90! Φέτος το ενδιαφέρον είναι μεγαλύτερο από κάθε άλλη χρονιά, γιατί ο θεσμός της ομαδικής δωρεάν βάπτισης έχει γίνει πολύ γνωστός. Οπως λέει στην "Ε" ο υπεύθυνος πατήρ Κωνσταντίνος Κολτσίδας, οι γονείς δεν είναι μόνο τσιγγάνοι, αλλά μετανάστες από Βουλγαρία, Αλβανία ή οικογένειες που αντιμετωπίζουν κάποια κοινωνικά προβλήματα. 
Νονοί φέτος έχουν προσκληθεί να είναι και τα στελέχη από το Στρατόπεδο της Καλαμάτας, ο Διοικητής και το επιτελείο του, όπως και Δήμαρχος της Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης και οι συνεργάτες του. Ο κ. Τσώνης θα προσφέρει μάλιστα τα κεράσματα που θα ακολουθήσουν.
Εκτός από αυτούς όμως, ο πατερας Κωνσταντινος λέει πως χρειάζονται κι άλλοι ανάδοχοι, οι οποίοι όμως δε θα έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση. Η βάπτιση γίνεται μόνο με κάποια βασικά στοιχεία, τα οποία τα παρέχει η  εκκλησία για να τελεστεί το μυστήριο (στεφανάκια, λευκό ρούχο).
Η τελετή και η ιδέα έχει την ευλογία του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κκ Χρυσοστομου και επίσης γίνεται με τη συνεργασία της ΜΚΟ "Πολιτεία ανθρωπίνων δικαιωμάτων" που ασχολείται με τα θέματα των ρομά. Οπως και τις προηγούμενες χρονιές, θα έρθουν και φοιτητές από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, που εργάζονται πάνω σε σχετικά προγράμματα ένταξης. 
Στην Καρποφόρα θα βρεθούν ακόμα η διεύθυνση και οι δάσκαλοι από το Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος και ο ιερομόναχος αρχιμανδρίτης Καλλίστρατος από το Βουλκάνο.Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/65801-omadiki-vaptisi-karpofora

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ