ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΗΜ. ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΥΡΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ .!

Βασίλειος Δ Γεωργιόπουλος
Πλατύ Καλαμάτας Μεσσηνίας
Πλατύ ΤΚ. 24009
Τηλ.: 697 3842 129
Email: basilisdg@yahoo.gr

Μάιος 2015

Αγαπητέ, φίλτατε κύριε Βασίλειε Χατζηβασιλείου,

          Όπως και εσείς γνωρίζεται ότι αυτός ο τόπος δεν γκρεμίστηκε και αυτό το Γένος των Ρωμαίων δεν χάθηκε στο πέρασμα των αιώνων και των κατακτητών, δεν έγινε ένα απλό έθνος διότι στηρίχτηκε πάνω σε πυλώνες  πανανθρώπινους και οικουμενικούς και αυτοί είναι η Ελληνική γλώσσα, η δημοκρατία, και η ελευθερία του άτομου, με κοινή συνιστάμενη όλων η πιστή στην μοναδικότητα της  χριστιανοσύνης ορθόδοξης αλήθειας που είναι η απέραντη αγάπη του αναστημένου Ναζωραίου προς τον άνθρωπο μέσα από την αγάπη μας προς τον συνάνθρωπο.
          Αυτός ο μικρός πρόλογος που έγραψα είναι για να τονίσω σε όλους μας ότι αυτός ο  Ελληνικός πολιτισμός και ο Έλληνας ως ουσία και προσωπικότητα στην κοινωνία εδράζεται και στηρίζετε πάνω σε αξίες και όχι σε ιδέες και δόγματα  πολιτικά ή οικονομικά μοντέλα αλλά ούτε σε κοινωνικά συστήματα που τις ποιο πολλές φορές αποτυγχάνουν διότι ως συστήματα είναι σωστά θεωρητικά  αλλά ως την πράξη η αποτυχία τους είναι δεδομένη γιατί δεν έχουν ως γνώμονα και κέντρο τον ίδιο τον άνθρωπο .
Με θαυμασμό σας παρακολουθώ από όταν είχα την ευλογία και την ιδιαίτερη τιμή να σας γνωρίσω και να αποκτήσω την φιλία σας όταν ήμουν στην Κω καθώς υπηρετούσα εκεί και να δω με τα μάτια μου την αγόγγυστη και ανυπέρβλητη προσπάθειά σας για την  διάδοση και την σωτηρία της εν πολλοίς σε εμάς άγνωστης ιστορίας της Κω που χάνετε στα βάθη των αιώνων και αδιαφιλονίκητα αποτελεί πάντοτε κομμάτι της ιστορίας του ελλαδικού χώρου με σπουδαία συμβολή ακόμα δε παγκόσμια θα έλεγα διότι εκεί γεννήθηκε η ιατρική και η ιπποκρατική σκέψη ..!!!
Βεβαία όπως και εσείς γνωρίζετε όπως και ολόκληρη η κοινωνία της Κω ότι συμπαράσταση  σε αυτήν την προσπάθεια έχετε βρει πάρα πολλούς γνωστούς και αγνώστους  μιμητές είτε σε τοπικό επίπεδο αλλά μπορώ να πω σε Ελληνικό και διεθνές περιβάλλον θα μου επιτρέψετε να επισημάνω ότι ένας εξ αυτόν είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κκ Ναθαναήλ,  που με πενιχρά μέσα και πολλές φόρες αντιμέτωπος με την αδιαφορία των αρμόδιων και με αγώνα προσπαθεί ανυπέρβλητα και  καταφέρνει να αναδύει και να παρουσιάσει την ιστορία, την παράδοση από την χαμένη αίγλη της παλιάς Κω  και δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι πανεπιστημιακές εργασίες του  Σεβασμιώτατου έχουν ως θέμα την Κω.  Μιας Κω που δεν είναι μόνο τα μεγάλα πεντάστερα ξενοδοχεία μα ούτε όλα αυτά που επιτάσσει ένας κακός τουρισμός.  
Η Κως είναι η ιστορία, η παράδοση και ο πανάρχαιος πολιτισμός και θα ήθελα να πω ότι η παράδοση της Κω είναι τόσο σπουδαία που έκανε τον μεγάλο δάσκαλο μουσικολόγο  Περιστέρη να πάρει ένα μαγνητόφωνο και να γυρίσει όλα τα χωριά της Κω καταγράφοντας αυτήν  την σπουδαία παράδοση …!!!

Αγαπητέ κύριε Χατζηβασιλείου
Ο θαυμασμός και η αγάπη προς το πρόσωπο σας είναι δεδομένη όχι από εμένα μόνο αλλά και από ολόκληρη την Κωακή κοινωνία. Βεβαία και η ευθύνη για αυτό το έργο το οποίο επιτελείται είναι σπουδαίο και αξίζει της ανάλογης αναγνωρισημότητας και φροντίδας. Εκφράζοντας τα συναισθήματα όχι μόνο τα δικά μου αλλά ολόκληρης της Κωακής κοινωνίας θέλω να  σας ευχαριστήσουμε  και να σας καλέσουμε να συνεχίσετε με την ιδία θέρμη  να  παρουσιάζετε  το σπουδαίο έργο σας  και να το αναδεικνύετε και η συμπαράσταση  και η αγάπη μας προς εσάς είναι δεδομένη.

  Με Σεβασμό

Βασίλειος Δ  Γεωργιόπουλος 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ