Η ΝΕΔΟΥΣΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΑΞΙΟ ΤΕΚΝΟ ΤΗΣ ΤΟΝ ΦΤΕΡΩΤΟ ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΠΟΥΛΟ ΤΟΝ «ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟ»


Φωτογραφίες – Ρεπορτάζ για το AMEN.GR .: Βασίλειος Δημ.  Γεωργιόπουλος
Επιμέλεια Κειμένου : Μαριάννα Αδάμ Γκρόγκου


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 04 Οκτώβριου  2015 με τη δέουσα λαμπρότητα και τις προβλεπόμενες  τιμές στην πανέμορφη, καταπράσινη και ηρωική Νέδουσα Μεσσηνίας η εκδήλωση τιμής και μνήμης σε έναν μεγάλο ήρωα του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821  τον Νικήτα Σταματελόπουλου, που η ιστορία τον κατέγραψε ως «Νικηταρά τον Τουρκοφάγο» .
Η εκδήλωση ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής 04 Οκτώβριου 2015  στον ιερό ναό την πανευφήμου νύμφης του Χριστού Άγιας Αικατερίνης Νεδούσης με την θεία και ιερά λειτουργία και το ιερό μνημόσυνο για την ανάπαυση του ήρωα του Γένους μας.
Της θείας και ιεράς μυσταγωγίας ιερούργησαν ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης πατέρας Γεώργιος Μπίζας ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομου και ο Αιδεσιμότατος πατέρας Βασίλειος Βεργινιάδης, ο δραστήριος πρωτεργάτης της εκδήλωσης αλλά και ο αναμορφωτής  της ενορίας και ενός έργου που επιτελείτε με πολύ κόπο και ιδρώτα.
 Μετά το μνημόσυνο οι κάτοικοι της Νέδουσας μαζί με τους προσκεκλημένους και τις αρχές του τόπου μετέβηκαν στην πλατεία του χωριού μπροστά στην προτομή του ήρωα, όπου και συνεχίστηκε η εκδήλωση με τρισάγιο εμπρός από την προτομή του ήρωα  και με κατάθεση στεφανιών του Ταξιάρχου ε.α. κ. Γεωργόπουλου Παναγιώτη ως εκπρόσωπου του κυρίου Υπουργού Εθνικής Άμυνας,   του Περιφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Τατούλη Πέτρου , του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Νίκα Παναγιώτη, του Διοικητή του 9ου Συντάγματος Πεζικού « ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ» Συνταγματάρχη Πεζικού κυρίου Δημητρίου Αρβανίτη.
Ακολούθησαν αρκετές ομιλίες που κατέδειξαν το ήθος του ήρωα της απελευθέρωσης της Ελλάδος από την οθωμανική σκλαβιά. Και γι΄ αυτό το ήθος και την ανιδιοτέλεια του έμεινε στην ιστορία η φράση του «ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ» που πρέπει και σήμερα να γίνει φως που να φωτίζει τις νεότερες γενιές.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι μετά από ιδέα και δημιουργική πρόταση του ιερέα της ενορίας της άγιας Αικατερίνης Νέδουσας Αιδεσιμότατου πατέρα  Βασίλειου Βεργινιάδη ξεκίνησε ο αγώνας και ο έρανος να μαζευτεί το πόσο των είκοσι χιλιάδων Ευρώ (20.000 ευρώ), ώστε να αγοραστεί το σπίτι του Νικηταρά από τον πολιτιστικό σύλλογο Νεδουσαίων και να γίνει μουσείο. 
Τέλος, θα πρέπει να πούμε ότι η εκδήλωση αλλά και η προσπάθεια αγοράς του σπιτιού αυτού του ήρωα απέσπασαν τα ευμενή σχόλια και το ζεστό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.


Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ