ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚOΣ Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΡΙΟΧΩΡΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ  ΣΤΟ AMEN.GR .:
Φωτογραφίες – Ρεπορτάζ: Βασίλειος Δημ. Γεωργιόπουλος 
Επιμέλεια Κειμένου: Μαριάννα Αδάμ Γκρόγκου

Με λαμπρότητα και ιερή κατάνυξη ο πιστός λαός του Αριoχωρίου Μεσσηνίας  τιμά και εορτάζει πανηγυρικώς τον Μεγαλομάρτυρα και Μυροβλύτη Άγιο Δημήτριο.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον ομώνυμο πανηγυρίζοντα ενοριακό Ιερό Ναό στο όμορφο χωριό του Αριοχωρίου Μεσσηνίας για να συμμετάσχει στον γιορτινό Εσπερινό, που τελέστηκε με την ενεργή συμμέτοχη ιερέων της ευρύτερης περιοχής , τον οικοδεσπότη και εφημέριο της ενορίας του Αγίου Δημητρίου Οικονόμο πατερά Αθανάσιο Φλώρο, τον εφημέριο της ενορίας Αγίας Παρασκευής Αλωνιών Οικονόμο πατερά Δημητρίου Ροβολή, τον εφημέριο της ενορίας Αγίας Αικατερίνης Καλαμαρά Οικονόμο πατερά Παντελεήμων Μάλγαρη, τον εφημέριο της ενορίας Αγίας  Ειρήνης Αιπειας Αιδεσιμότατο πατερά Κωνσταντίνο Κατσά, τον εφημέριο της ενορίας Αγίου Φλώρου του ομώνυμου χωριού Αιδεσιμότατο πατερά Στυλιανό Λιακέα, τον εφημέριο της ενορίας Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Αιδεσιμότατο πατερά Παναγιώτη Ηλιόπουλο.
Αξίζει δε να αναφέρουμε την παρουσία πλήθους κόσμου, Τοπικών και Δημοτικών  Αρχόντων και εορταζόντων στην μεγάλη αυτήν εορτή.

Εν συνεχεία, ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Δημητρίου πέριξ του ομώνυμου Ιερού Ναού  και στους κεντρικούς δρόμους του χωριού του Αριοχωρίου. Μια μικρή στάση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Δημητρίου έγινε στο μνημείο των πεσόντων, όπου οι Γερμανοί εκτέλεσαν πατριώτες το 1944, οι όποιοι είχαν καταγωγή από το ομώνυμο χωριό.
.

Την κύρια ημέρα της εορτής του Αγίου Δημητρίου, Δευτέρα 26η Οκτωβρίου 2015, από πρωίας θα τελεσθεί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αριοχωρίου. Μετά την Θεία Λειτουργία θα παρατεθεί πλούσια τράπεζα και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού του Αριοχωρίου θα βραβεύσουν μαθητές με εντοπιότητα από το χωριό που επέτυχαν στην εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της Χώρας μας. Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ