ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΙΚΑΡΙΑ

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 
ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΙΚΑΡΙΑ 

 Ρεπορτάζ - Επιμέλεια Κειμένου : Μαριάννα Αδάμ Γκρόγκου

Αυτές τις ήμερες, ο Ταξίαρχος ε.α. κ. Γεωργόπουλος Παναγιώτης ως εκπρόσωπος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της  Ελλάδας κυρίου Πάνου Καμμένου πραγματοποιεί επίσκεψη στην ακριτικήνησιωτική Ικαρία του Ανατολικού Αιγαίου, ώστε να επιβλέψει τα κατασκευαστικά οδικά έργα που εκτελούνται από κλιμάκιο της στρατιωτικής μονάδας του Μηχανικού  με προσωπικό και εξοπλισμό  άρτια εξειδικευμένο για την εκτέλεση οδικών έργων στο πλαίσιο της υπό κατασκευής τηςπεριφερειακής οδού του νησιού αυτού.
Κατά την επίσκεψη του στο ακριτικό ελληνικό νησί της Ικαρίας για την επιθεώρηση των έργων στην υπό κατασκευή του περιφερειακής οδού της, ο εκπρόσωπος του Υπουργού Εθνικής  Άμυνας  της  Ελλάδας κυρίου Πάνου Καμμένου  συνομίλησε με το στρατιωτικό προσωπικό του Μηχανικού για την εξέλιξη των κατασκευαστικών οδικών έργων. Στη συνέχεια, τους ευχαρίστησε για το σημαντικό και δύσκολο έργο που επιτελούν στην ακριτική αυτή περιοχή της Ικαρίας, καθώς θα είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο που θα ανακουφίσει τους κατοίκους της ακριτικής Ικαρίας ενώνοντας περιοχές που ήταν αρκετά απομακρυσμένες η μία από την άλλη. Τέλος, τόνισε ότι η προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων τις χώρας μας είναι σημαντική και πολύπλευρη και  αυτό γίνεται ολοφάνερο από την συγκεκριμένη προσφορά προς το νησί Ικαρίας, η οποία επεκτείνετε και σε άλλα έργα υποδομής όπως τα κατασκευαστικά οδικά έργα  και αποδεικνύει περίτρανα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν στελεχιακό ανθρώπινο δυναμικό με επιστημονική και επαγγελματική κατάρτιση.
Πιο συγκεκριμένα, στην Ικαρία η ΔΙΔΕΡΓΩΝ εκτελεί εργασίες διάνοιξης και συντήρησης και κατασκευής τεχνικών έργων (γεφυρών) στην επαρχιακή οδό Καρκιναγρίου - Μαγγανίτη στο Νότιο μέρος της Νήσου. Με το πέρας των εργασιών θα μπορούν οι κάτοικοι του Καρκιναγρίου και των λοιπών Οικισμών της περιοχής να μεταβαίνουν στον Άγιο Κήρυκο και με αυτοκίνητο, ενώ μέχρι τώρα η μετακίνηση γίνεται με πλωτό μέσο. Τα έργα ξεκίνησαν το Ιούλιο του 2015 και προβλέπεται να περατωθούν τον Ιανουάριο 2016.Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ