ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΣΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΣΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)Φωτογραφίες – Ρεπορτάζ.: Βασίλειος Δημ.  Γεωργιόπουλος - Μαριάννα Αδάμ Γκρόγκου 

Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα ιερό ναό στο κέντρο της Καλαμάτας.

Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος τέλεσε και την Ακολουθία επί διασαλευθείσης Αγίας Τραπέζης, καθώς αντικαταστάθηκε εξ ολοκλήρου η παλαία Αγία Τράπεζα του ιστορικού ναού.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, κατά τη διάρκεια της οποίας χειροτόνησε εις Διάκονο τον ιεροσπουδαστή Βασίλειο Μπεγέτη.

Απευθυνόμενος στο νεοχειροτονηθέντα, του ευχήθηκε κάθε ευλογία και τον προέτρεψε να έχει κοντά του τους πιστούς όχι ως οπαδούς, αλλά ως καθρέφτη του έργου του.

Ακολούθως, τελέστηκε Δοξολογία μετ' αρτοκλασίας υπέρ ενισχύσεως του προσωπικού του κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας.

Ο Μητροπολίτης ευχήθηκε στο προσωπικό υγεία και δύναμη στην άσκηση των καθηκόντων τους, μιας και η χώρα μας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα με την έξαρση του προσφυγικού.


Στον εορτασμό παρέστησαν η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελ. Αλειφέρη, ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων του νομού και διοικητής της 120 Π.Ε.Α., Ταξίαρχος Θ. Λάγιος, Ο Διοικητής του 9ου ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΕΖΙΚΟΥ «ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ» κ Δημήτριος ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ  Και  εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ