Επτά έτη προσφοράς και αγάπης από τον ποιμενάρχη της Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ|Amen.gr

Επτά έτη προσφοράς και αγάπης από τον ποιμενάρχη της Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ|Amen.gr:


ΕΠΤΑ ΕΤΗ  ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΩΟΥ ΚΑΙ ΝΙΣΥΡΟΥ κ.κ ΝΑΘΑΝΑΗΛ.

Κείμενο.:  Μαριάννα Αδάμ Γκρόγκου
Φωτογραφίες.: Βασίλειος Δ. Γεωργιόπουλος
 
Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν και συγκεκριμένα στην ημέρα της Κυριακής της Ορθοδοξίας στις 8 Μαρτίου εν έτει 2009 θα θυμηθούμε μια γλυκιά και αξιομνημόνευτη ανάμνηση για τον άξιο Ποιμενάρχη της Κώου και Νισύρου κ. κ. Ναθαναήλ αυτής της χειροτονίας του ως Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου στο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι της Βασιλίδας των Πόλεων της Κωνσταντινούπολης , όπου ο Σεπτός μας Πατριάρχης του Γένους των Ρωμαίων  μας κ. κ Βαρθολομαίος μαζί με τους Άγιους Αρχιερείς της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας μας αναφώνησαν τρεις φορές «άξιος» για την νέα του διακονία στον αμπελώνα της Αποστολικής  Εκκλησίας του Χριστού.

Οφείλω να αναφέρω πως είχα την τύχη από κοντά να γνωρίσω τον καλοπροαίρετο  Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. κ Ναθαναήλ και πραγματικά, αξιοπρόσεκτη εντύπωση μου δημιούργησε από την πρώτη στιγμή της συνάντησή μας στην Μητρόπολη για την ευγένεια της ψυχής του, την ανθρωπιά του, την καλοσύνη του που απορρέει από τα βάθη της καρδιάς του για τον συνάνθρωπό του, αλλά και για την απλότητα και την ταπεινότητα του χαρακτήρα του που συμβαδίζει άρρηκτα με τις διδασκαλίες του Κυρίου μας. Θα ήθελα να σημειώσω πως σε αυτή την πρώτιστη θέση της διακονίας της Εκκλησίας της Κώου και της Νισύρου ο Ποιμενάρχης της κ. κ. Ναθαναήλ στάθηκε πανάξιος στις υποχρεώσεις της προσφοράς και της αγάπης του προς τον συνάνθρωπό του είτε προς το διακονικό του έργο είτε προς το κοινωνικό του και εκτελεί κατά γράμμα την ρήση της Καινής Διαθήκης « Θες γάπη στί κα μένων ν τ γάπ, ν τ Θε μένει κα Θεός ν ατ» (Α’ Ιωάν. 4,16). για τους κληρικούς, τον πιστό λαό της Κώου, την υπόλοιπη Ελλάδα και ιδιαίτερα για τους μετανάστες που όλο αυτό τον καιρό κατακλύζουν κυριολεκτικά το λιμάνι της Κώου, αλλά και την περιφέρειά της.

Εμένα λοιπόν θα μου επιτρέψετε να μιλήσω για το έργο του Ποιμενάρχου της προσφοράς και της αγάπης  με λόγια λίγα και όμως περιεκτικά αναφέροντας πως τηρεί ως γνώμονα στην ενάρετη ζωή του και στο πολύπλευρο έργο του την αγάπη προς τον πλησίον του, η οποία αναφέρεται χαρακτηριστικά στο Ευαγγέλιο της Κρίσεως από τον Κύριο μας «φ σον ποιήσατε ν τούτων τν δελφν μου τν λαχίστων, μο ποιήσατε» (Ματθ., κε.40), δηλαδή καθετί που κάνατε έστω και σε έναν από τους πτωχούς αυτούς αδελφούς μου, είναι σαν να το κάνατε σε μένα. Επομένως, είναι απολύτως φυσιολογικό και αμφίδρομο να είναι πολύ αγαπητός και αξιοσέβαστος από τους συνανθρώπους του ο Ποιμενάρχης Κώου και Νισύρου, εφόσον δίνει την αγάπη απλόχερα προς όλους, την αγάπη ως το ένα και το βασικό κριτήριο την φοβερή και συγκλονιστική ώρα της τελικής κρίσης με το οποίο θα ξεχωριστούν οι δίκαιοι από τους αμαρτωλούς.

Αξιομνημόνευτο είναι και το γεγονός ότι, παρά τις δοκιμασίες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο έργο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. κ Ναθαναήλ , έρχεται αντιμέτωπος με αυτές χρησιμοποιώντας ως κλειδί τους την υπομονή στην ψυχή του και την χαρά στο πρόσωπό του, αφού η ανυπέρβλητη πίστη του στο λόγο του Θεού νικά και κατατροπώνει τις δυνάμεις του κακού και τους πειρασμούς του σατανά. Έτσι, πάντοτε παραμένει χαμογελαστός και υπομονετικός στις προσκλήσεις της σύγχρονης ζωής εφαρμόζοντας πιστά την διαβεβαίωση του Κυρίου μας για την επίτευξη των στόχων μας με βάση την ανυπέρβλητη πίστη μας σύμφωνα με τις Ευαγγελικές ρήσεις «εναι δυνατ στν πιστεύοντα» (Μαρκ. θ’ 23) και « πομείνας ες τέλος, οτος σωθήσεται» (Ματθ. ι’ 22).


Με αφορμή την συμπλήρωση επτά χρόνων από την ημέρα της εκλογής και χειροτονίας του Σεβασμιώτατου κ. κ. Ναθαναήλ ως Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου θα θέλαμε να μας επιτρέψετε να εκφράσουμε τις διάπυρες ευχές μας στον Σεπτό Ποιμενάρχη της Κώου και Νισύρου για έτη πολλά, ευλογημένα, δημιουργικά και καρποφόρα, γεμάτα αγάπη και προσφορά προς συνανθρώπους μας.
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ