ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ …!!!!


ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΩΣ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΛΑΒΑΜΕ ΜΕΣΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ….!!!!



Ένας κοινός μας φίλος μου ζήτησε να σου στείλω μια επιστολή για να τη δημοσιεύσεις, επειδή τη σελίδα σου τη διαβάζει όλο το χωριό. Όπως μου είπε την έχει στείλει και στο Δήμαρχο


ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΙΜΟΥ ΤΩΝ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ

Αν συνεχιστεί η ανοργανωσιά και  η προχειρότητα τέλεσής τους.
Είναι λυπηρό ένα έθιμο 200 και πάνω χρόνων, που κάνει  γνωστό το χωριό μας σε όλη την Ελλάδα, να εκφυλίζεται εξαιτίας της ανικανότητας κάποιων, προεξέχοντος του προέδρου της κοινότητας. Αναλυτικά:
•           Ανυπαρξία προγράμματος τέλεσης των αγώνων
•           Μεγάλες καθυστερήσεις ανάμεσα στις κούρσες
•           Ασφάλεια ανύπαρκτη. Κόσμος και αυτοκίνητα έκαναν βόλτες στο ιπποδρόμιο.
•           Έλλειψη ενδιαφέροντος από ιδιοκτήτες αλόγων που έχουν άλογα στη περιοχή να τα φέρουν. Γιατί άραγε;
Δεν μπορεί ένα έθιμο να στηρίζεται μόνο στη φιλοτιμία του Μιχάλη, του Κώστα, του Γιώργου και των άλλων παιδιών από το χωριό. Χρειάζονται άτομα ικανά και όχι επικίνδυνα. Εάν δεν μπορείς Νίκο, ζήτα βοήθεια. Βοήθεια από όσους αποδεδειγμένα μπορούν να βοηθήσουν και όχι από αυτούς που εσύ νομίζεις.
Και κάποια ερωτήματα:
1.         Για τα δυο ατυχήματα στην εκκίνηση θα μας πει κάνεις;
2.         Ποιος έδωσε την άδεια (αν την έδωσε),  16χρονος να ιππεύσει; Τυχερός στην ατυχία του που έπεσε στην εκκίνηση και ανέλαβε να το τρέξει άλλος το άλογο.
3.         Ο Β.  Ν.  με τίνος την άδεια έτρεξε μόνος του, χωρίς κράνος και ιππεύοντας καθ’όλη τη διαδρομή όρθιος!!!! 
4.         Γιατί ο ίππος «Τσάρος» δεν συμμετείχε στην τελική;
5.         Γιατί έγινε αυτή η κούρσα παρωδία με τα ντόπια; Το ένα  τερμάτιζε και το άλλο ήταν ακόμη στη στροφή. Αυτά τα άλογα είναι το έθιμο…
6.         Από πότε οι ιπποδρομίες ήταν έθιμο του  Δήμου Καλαμάτας;
Συμπέρασμα: Νίκο …ΕΖΥΓΙΣΘΕΙΣ, ΕΜΕΤΡΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΡΕΘΕΙΣ ΕΛΛΕΙΠΕΙΣ!!!! Μην ασχολείσαι άλλο με αυτό το έθιμο. Κάνεις κακό στο χωριό.


ΥΓ: Την επιστολή αυτή επωνύμως και υπογράφων την έχω διαβιβάσει ήδη στο πρόεδρο του χωριού και στο Δήμαρχο Καλαμάτας. Άρα ξέρουν ποιος είμαι……








Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ