ΓΙΑΝΝΗΣ + ΧΡΥΣΑ = «ΧΡΥΣΟΜΕΛΟ» ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ……!!!!!!!


ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΔΥΟ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΔΗΞΑΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ….!!!!!

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΜΠΑΡΗΣ ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   ΕΔΩΣΑΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΟ «ΧΡΥΣΟΜΕΛΟ»  ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΘΑΡΡΟΣ»

Η ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΩ ΡΙΟΥ ΜΑΣ  …!!!!!

ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ …!!!

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΓΚΡΙΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΑΜΠΑΡΟΥΤΣΗ

Με νέους ανθρώπους που αποφάσισαν να στραφούν στον πρωτογενή τομέα και να ασχοληθούν με κάτι που αγαπούν συνομιλεί και σήμερα το «Θάρρος». Αυτή τη φορά με τον Γιάννη και τη Χρύσα.
Εκείνος ήταν δημοτικός αστυνόμος και εκείνη νοσοκόμα, εργαζόμενη με συμβάσεις σε νοσοκομεία. Αφού, λοιπόν, η Δημοτική Αστυνομία καταργήθηκε και η Χρύσα δεν ανανέωσε τη σύμβαση, έμειναν άνεργοι και άρχισαν να αναζητούν απογοητευμένοι δουλειά. Τότε αποφάσισαν να ασχοληθούν με το αγαπημένο τους χόμπι, που ήταν τα μελίσσια, και να το κάνουν επάγγελμα. Το αποτέλεσμα ήταν το «Χρυσόμελο», που μέσα σε δύο χρόνια λειτουργίας εξάγει σε 10 ευρωπαϊκές χώρες, στην Ιαπωνία και τη Νέα Υόρκη!
Η καταγωγή και των δύο είναι από το Πλατύ, όπου, μάλιστα, είναι η μελισσοκομική τους βάση, ενώ η έδρα της εταιρείας καθώς και το τυποποιητήριο βρίσκονται στο Ρέντη. Όπως μας εξήγησαν, τους βολεύει, αφού εκεί βρίσκονται οι μεταφορικές εταιρείες, ειδικά για τις εξαγωγές.

-Πώς και πότε αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα μελίσσια; Ποιοι είστε και τι κάνατε πριν από αυτό;
Είχαμε τη Μελισσοκομία ως χόμπι μαζί με τη γυναίκα μου, Χρύσα, γιατί μας άρεσε η κοινωνία της μέλισσας, οι αποδράσεις στην ελληνική φύση και, φυσικά, τα θαυματουργά μελισσοκομικά προϊόντα της κυψέλης, τα οποία καταναλώνουμε φανατικά. Ασκούσαμε και οι δύο άλλα επαγγέλματα, εγώ ήμουν στη Δημοτική Αστυνομία Αθηναίων και η Χρύσα ήταν νοσοκόμα με stage. Το καλοκαίρι του 2013 καταργήθηκε η Δημοτική Αστυνομία, ενώ της Χρύσας τελείωσε η σύμβαση και μείναμε άνεργοι, σε μια πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα. Νιώθαμε πολύ απογοητευμένοι και σκεφτόμασταν ποιο θα ήταν το μέλλον μας και τι θα κάναμε επαγγελματικά. Το μόνο που είχαμε ως ασχολία ήταν τα μελίσσια, έτσι πήραμε τη μεγάλη απόφαση να πάμε κόντρα στο ρεύμα της παρακμιακής εποχής, να ρισκάρουμε, να δημιουργήσουμε και να κάνουμε το χόμπι μας επάγγελμα! Επενδύσαμε όλες μας τις οικονομίες για να δημιουργήσουμε ένα μικρής κατηγορίας τυποποιητήριο και να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό brand, το οποίο να μπορεί να σταθεί στα ράφια του εξωτερικού. Έτσι, ιδρύσαμε το «Χρυσόμελο» και ξεκινήσαμε τον αγώνα...

-Ποια τα προϊόντα που παράγετε;
Τα μελισσοκομικά προϊόντα είναι πασίγνωστα σε όλο τον κόσμο εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η περισσότερη παραγωγή μας είναι σε μέλι και η αλήθεια είναι ότι εκεί έχουμε δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα αυτή την περίοδο. Σε βασιλικό πολτό και γύρη έχουμε μια πολύ μικρή παραγωγή για προσωπική χρήση, για γνωστούς και φίλους. Βέβαια, στα μελλοντικά μας σχέδια είναι να αυξήσουμε κι εκεί την παραγωγή.
Αυτό που πιστεύω ότι μας διαφοροποιεί και τραβά το ενδιαφέρον των καταναλωτών είναι οι πιο σπάνιες ποικιλίες που παράγουμε, όπως το πολύ ιδιαίτερο μέλι βελανιδιάς, το σπάνιο μέλι ασφάκας, το μέλι ερείκης, που έχει ακουστεί τα τελευταία χρόνια για τις φοβερές ιδιότητές του, και πολλά άλλα.
Είμαστε μια χώρα με μεγάλη ποικιλία σε φυτά, δέντρα, και φανταστείτε ότι τα περισσότερα έχουν νέκταρ ή μελιτώματα, τα οποία με σωστούς χειρισμούς η μέλισσα μπορεί να μετατρέψει σε μέλι! Αυτό κυνηγάμε εμείς, τη διαφορετικότητα μέσω της μέλισσας… Εξάλλου, το διαφορετικό είναι αυτό που μας τοποθετεί στα ράφια των καταστημάτων τόσο στο εξωτερικό όσο και στη χώρα μας.
Από εκεί και πέρα, έχουμε μπει σε μια διαδικασία να «παντρεύουμε» το μέλι μας με άλλα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα. Έχουμε δημιουργήσει το θυμαρίσιο μέλι με ελληνικό μύρτιλο (blueberry) και το ανθέων με αμύγδαλο. Εννοείται ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα σύντομα.

-Γιατί επιλέξατε να ασχοληθείτε με το μέλι και όχι με κάποιο άλλο προϊόν;
Είχαμε την τύχη πριν από χρόνια να γνωρίσουμε έναν ηλικιωμένο μελισσοκόμο στη Μεσσηνία, ο οποίος πρότεινε να μας δείξει το μελισσοκομείο του. Μόλις άνοιξε την πρώτη κυψέλη, μαγευτήκαμε. Επιλέξαμε, λοιπόν, να ασχοληθούμε με τη Μελισσοκομία, γιατί αγαπήσαμε τη μέλισσα. Είναι η πιο οργανωμένη και σωστά δομημένη κοινωνία στον πλανήτη μας.

-Πόσο δύσκολη είναι η παραγωγή του μελιού και γενικότερα η συναναστροφή με αυτά τα έντομα;
Η Μελισσοκομία είναι πολύ δύσκολη. Θέλει μεγάλη υπομονή, έχει πολλή κούραση, έχει ξενύχτια στις μεταφορές, ενώ εκτός από τις χαρές του τρύγου, έχει και αρκετές στενοχώριες, όπως ασθένειες, κλοπές, πυρκαγιές. Όλες οι δουλειές είναι δύσκολες, αλλά εάν αγαπάς αυτό που κάνεις, τότε είσαι ευτυχισμένος!
Όσον αφορά στη μέλισσα, η συναναστροφή μαζί της είναι μαγική, μαθαίνουμε συνεχώς πράγματα γι’ αυτή και συνεχώς μας εκπλήσσει ευχάριστα.

-Συχνά ακούμε κόσμο να λέει θα γυρίσω στα χωράφια ή θα ασχοληθώ με την κτηνοτροφία. Πόσο εφικτό είναι αυτό; Τι έχετε να πείτε σε έναν νέο άνθρωπο;
Πιστεύω ακράδαντα ότι, για να γίνει ένα νέο ξεκίνημα στη χώρα μας, αυτό θα έρθει μέσα από τον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό, την ενέργεια, γενικά την παραγωγή και τη δημιουργία. Η χώρα μας είναι προικισμένη με τόσο καλές κλιματολογικές συνθήκες, με ηλιοφάνεια, και μπορούν να φυτρώσουν τα πάντα. Πραγματικά πρέπει να καταλάβουμε ότι κατοικούμε πάνω σε ένα κομμάτι «χρυσού», που ονομάζεται μάνα γη. Αυτό πρέπει κάποια στιγμή να το εκμεταλλευτούμε για το καλό της χώρας μας και σε συνδυασμό με τη γεωγραφική μας θέση, τη θάλασσα, να αναπτύξουμε το εμπόριο και να εξάγουμε παντού. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τα ελληνικά προϊόντα και οι αγορές έξω είναι τεράστιες. Πιστεύω ότι αυτό σιγά σιγά η δική μου γενιά το βλέπει και στρέφεται στον πρωτογενή τομέα. Γνωρίζω πολλούς που τα έχουν καταφέρει με μεγάλη επιτυχία. Οπότε, κατά τη γνώμη μου, οι νέοι μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά μέσα στην κρίση, μέσα από την παραγωγή και τη δημιουργία.

-Το δίκτυο πωλήσεών σας πού έχει φθάσει σήμερα;
Μέσα σε δύο χρόνια λειτουργίας έχουμε καταφέρει να εξάγουμε σε 10 ευρωπαϊκές χώρες, στην Ιαπωνία και τη Νέα Υόρκη. Στην Ελλάδα τα προϊόντα μας βρίσκονται σε 105 συνεργαζόμενα καταστήματα, ενώ στην πόλη της Καλαμάτας έχουμε αποκλειστική συνεργασία με τα καταστήματα Αθανασίου!

-Ποιο το μυστικό για να μπει μια νέα εταιρεία σε τόσα πολλά ράφια;
Πιστεύω, είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις. Να κάνεις κάτι δημιουργικό, να δουλεύεις πολύ πάνω σε αυτό και συνεχώς να θέτεις μεγαλύτερους στόχους. Εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο, γι’ αυτό και θα πρέπει να προσπαθούμε πάντα.

-Τα επόμενα σχέδιά σας;
Στα μελλοντικά μας σχέδια είναι να παραμείνουμε σε μια σταθερή ανοδική πορεία, να εξάγουμε τα προϊόντα μας σε όσες περισσότερες χώρες μπορούμε, με μεγάλο στόχο τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που είμαστε σε συζητήσεις αυτό το διάστημα!

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση.













Αρχείο

Φόρμα επικοινωνίας

Αποστολή

Labels

12Ο ΠΕΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1821 1940 2022 5G 77 ΜΕ 9ο ΣΠ ΑΓΓΛΙΑ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΓΙΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΑΕΙ ΑΕΚ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΡ. ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΑΘΗΝΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΙ ΑΙΓΑΙΟ ΑΙΓΙΟ ΑΙΜΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΛΟΓΑ ΙΠΠΟΙ ΑΛΩΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΛΩΝΙΣΜΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΝΔΑΝΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΥΔΑΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟΚΡΙΑ αρ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΑΡΗΣ ΓΑΛΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΡΝΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΑΡΦΑΡΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΧΙΜ. ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΒΑΛΥΡΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΣΚΟΛΑΡΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΗΜ. ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΖΙΩΖΙΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΒΙΑΣΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΥΛΚΑΝΟΣ ΒΡΟΜΩΒΡΥΣΗ ΒΡΥΣΗ ΤΟΥ ΤΖΟΥΜΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΝΥΧΤΑ ΓΑΛΛΙΑ ΓΑΜΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΒΑΣ ΓΛΥΚΑ ΓΟΕΒ ΓΡΙΠΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΕΔΔΗΕ ΔΕΗ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ ΔΕΣΥΛΛΑ ΔΕΥΑΚ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΆΡΘΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΡΑ ΔΡΑΜΑΛΗΣ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΑΑΣ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΕΥΝΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ - ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΕΚΑΒ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΕΛΙΣΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΛΛΗΝΟΜΝΗΜΟΝΕΣ ΕΜΑΚ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΜΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΟΚΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΝΩΜΗΣ – ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΥΑΝ ΕΡΤ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΕΥΧΕΣ ΕΦΟΡΙΑ ζ ΖΕΛΕΝΣΚΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΉΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΈΘΙΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΠΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΘΑΥΜΑΤΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΡΙΣΜΑ ΘΕΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΛΙΨΗ ΘΟΥΡΙΑ ΙΑΠΩΝΙΑ ΙΑΤΡΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΗΜΙΟΒΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΙΩΗΛ ιερο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΩΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΙΘΩΜΗ ΙΜΒΡΟΣ ΙΠΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ ΙΡΑΝ ΙΣΘΜΟΣ ΙΣΛΑΜ ΙΣΠΑΝΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΚΑΝΑΔΑΣ ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΩΖΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΡΒΕΛΙ ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΚΑΤΑΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΚΕΝΕΝΤΙ ΚΗΔΕΙΑ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΙΕΒΟ ΚΙΝΑ ΚΙΝΑΛ ΚΚΕ ΚΛΟΠΕΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΚΟΡΕΑ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΚΟΥΤΣΑΒΙΤΙΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΚΡΑΣΙ ΚΡΗΤΗ ΚΤΕΛ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΥΝΗΓΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΚΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΛΑΔΑ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΛΑΜΠΡΟΣ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΑΡΙΣΑ ΛΕΝΙΝ ΛΗΜΝΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΛΙΜΝΗ ΛΟΑΤΚΙ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΝΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΑΔΑΜ ΓΚΡΟΓΚΟΥ ΜΑΣΚΑ ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΜΑΥΡΟΖΟΥΜΕΝΑ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ ΜΕΡΑ25 ΜΕΡΚΕΛ ΜΕΣΣΗΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΞΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΚΟΥΡΑ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΟΣΧΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΥΚΟΝΟΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΕΑ ΕΙΣΟΔΟ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΕΑ ΣΚΗΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΝΕΔΟΥΣΑ ΝΕΚΡΟΙ ΝΕΡΟ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΛΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΥΧΤΑ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ ΟΔΥΝΗ ΟΘΩΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΟΙΧΑΛΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΠΚΕ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΟΣΕ ΟΣΦΠ ΟΤΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΚΟΕ ΠΑΜΙΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΥΛΚΑΝΙΩΤΙΣΣΑ ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΥΡΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ΠΑΟ ΠΑΟΚ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΠΟΥΚΑΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΧΑ ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΕΝΘΟΣ ΠΕΡΣΙΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙ ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ ΠΕΥΚΟ ΠΗΔΗΜΑ ΠΙΠΙΝΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΛΟΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ πολι ΠΟΛΙΑΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ ΠΟΝΟΣ ΠΟΡΝΗ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΤΟ ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΙΓΚΙΠΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΠΤΥΧΙΟ ΠΤΩΧΟΣ ΠΥΛΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ. ΡΩΣΙΑ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΑΜΟΣ ΣΔΟΕ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΕΡΒΙΑ ΣΚΑΛΑ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΣΤΑΣΙΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΣΤΟΥΠΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΑΓΙΑ ΠΑΘΗ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΤΑΜΠΑΡΗΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΤΑΥΓΕΤΟΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΕΙ ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ ΤΖΑΚΙΑ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ ΤΖΟΥΜΗΣ ΤΗΝΟΣ ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΕΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΡΑΝΟΥΛΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟ ΤΣΑΚΩΝΑ ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΓΕΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΑΓΗΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΦΛΑΡΙΟΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΦΟΝΙΚΟ ΦΡΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ φω ΦΩΤΑ LED ΦΩΤΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ χαρ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΧΑΣΙΣΙ ΧΟΡΤΑΡΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Χρυσόστομος Καράμπελας ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΣ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΩΝΑΣΕΙΟ ΩΝΑΣΗΣ BEETLE c COVID-19 e FACEBOOK FAKE NEWS GAY i INSTAGRA INSTAGRAM INTERNET LOCKDOWN MAGAZINE p PLATI PLATY PLATY MAGAZINE PLATY NEWS SEX SIEMENS SOCIAL MEDIA t TWITTER VIDEO