ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ: ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ..!!!!


Αυτός ήταν ο εμβληματικός ηγέτης της Κούβας

Ο χρόνος πάγωσε στην Κούβα στις 22.29 το βράδυ της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου. O Φιντέλ Κάστρο, μια από τις πλέον εμβληματικές φυσιογνωμίες του 20ού αιώνα, ένας από τους ιστορικότερους και ασυμβίβαστους πολιτικούς ηγέτες,  ο άνθρωπος που κατάφερε να απελευθερώσει μια χώρα από έναν δικτάτορα και κατάφερε να τη διατηρήσει συσπειρωμένη παρά τον αποκλεισμό της, έκλεισε τα μάτια του για να ξεκουραστεί έπειτα από μια πολυτάραχη και γεμάτη ζωή.

Χιλιάδες Κουβανοί "έπιναν νερό στο όνομά του", χιλιάδες όμως έφευγαν, ακόμα και κολυμπώντας για να γλυτώσουν από τον απολυταρχισμό του καθεστώτος. Εκατοντάδες φυλακίστηκαν, πολλοί σιώπησαν. Το μόνο βέβαιο ότι ο Κάστρο άφησε το στίγμα του στην ιστορία της χώρας.
Ο Φιντέλ Κάστρο ξεγέλασε τον θάνατο αμέτρητες φορές αποφεύγοντας, όπως λέγεται, 638 απόπειρες δολοφονίας που σχεδιάστηκαν εις βάρος του. Όρισε ο ίδιος πώς θα «έφευγε». Κι όταν η στιγμή πλησίαζε, το κατάλαβε και το προανήγγειλε, αποχαιρετώντας με έναν ιδιαίτερο, όχι όμως μοιρολατρικό τρόπο, το λαό της Κούβας.
Μιλώντας κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του Κομουνιστικού Κόμματος, ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας «Σύντομα θα γίνω 90 ετών. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο σε μένα. Δεν είναι το αποτέλεσμα καμίας προσπάθειας, αλλά το καπρίτσιο της μοίρας. Σύντομα θα είμαι σαν όλους τους άλλους. Για όλους μας έρχεται κάποια στιγμή η σειρά μας. Αυτή ίσως είναι μια από τις τελευταίες φορές που ομιλώ σε αυτή την αίθουσα. Ίσως, αλλά οι ιδέες του Κομουνιστικού Κομματος θα παραμείνουν ως απόδειξη ότι σε αυτόν τον πλανήτη, όταν κάποιος εργάζεται με θέρμη και αξιοπρέπεια, θα μπορεί να παράγει αυτά τα υλικά και πολιτιστικά αγαθά που οι άνθρωποι χρειάζονται».
Τον άνθρωπο που άλλαξε την ιστορία της Κούβας ανατρέποντας τον δικτάτορα Μπατίστα και καθοδηγώντας τη για μισό σχεδόν αιώνα, τον ηγέτη στον οποίο οι συμπατριώτες του οφείλουν πολλά, αλλά και τον οποίο κατηγορούν για άλλα τόσα και ιδιαίτερα για τις αποφάσεις και τον τρόπο άσκησης εξουσίας την τελευταία δεκαετία της προεδρίας του, οι Κουβανοί γνωρίζουν τα πάντα.

Για όλους τους υπόλοιπους, αυτός ήταν ο Φιντέλ Κάστρο...
Ημερομηνία Γέννησης: 13 Αυγούστου 1926
Τόπος Γέννησης: Μπιράν, Κούβα
Όνομα: Φιδέλ Αλεχάντρο Κάστρο Ρους
Όνομα Πατρός: Άνχελ Κάστρο (Εύπορος γαιοκτήμονας)
Όνομα Μητρός: Λίνα Ρους (Οικιακή βοηθός της πρώτης συζύγου του
Άνχελ Κάστρο)
Γάμοι: Μίρτα Ντίας Μπαλάρτ (1948-1955), Ντάλια Σότο ντελ Βάλε (άγνωστη ημερομηνία-σήμερα)
Παιδιά:
Με τη Ναταλία Ρεβουέλτα: Αλίνα Φερνάντες Ρεβουέλτα
Με άγνωστη γυναίκα: Χόρχε Άνχελ Κάστρο
Με τη Ντάλια Σότο ντελ Βάλε: Αντόνιο, Αλεχάντρο, Άνχελ, Αλέξις, Άλεξ
Με τη Μίρτα Κάστρο: Φιντελίτο
Εκπαίδευση: Colegio Dolores in Santiago de Cuba (1942), Colegio Belen στην Αβάνα (Νομική Σχολή-1945), Διδακτορικό στο Αστικό Δίκαιο (1950)

Ημερομηνίες-σταθμοί

1947 - Σε ηλικία 21 ετών συμμετέχει σε αποτυχημένη απόπειρα ανατροπής του Αρχιστράτηγου Ραφαήλ Τρουχίλιο στη Δομινικανή Δημοκρατία
1952 - Ο Στρατηγός Φουλχένσιο Μπατίστα παίρνει με πραξικόπημα την εξουσία και ο Κάστρο ξεκινά την οργάνωση ένοπλου κινήματος με απώτερο στόχο την ανατροπή του
26 Ιουλίου 1953: Ο Κάστρο και 165 επαναστάτες επιτίθενται ξημερώματα σε στρατώνα της Μονκάδα, στο Σαντιάγο. Επιλέγουν τη συγκεκριμένη ημέρα, γνωρίζοντας ότι το προηγούμενο βράδυ γινόταν γιορτή και πολλοί από τους στρατιώτες θα έλειπαν ή θα ήταν μεθυσμένοι. Παρόλα αυτά, η επίθεση αποκρούεται.
1 Αυγούστου 1953: Ο Κάστρο συλλαμβάνεται και τον Οκτώβριο το καθεστώς Μπατίστα τον καταδικάζει σε φυλάκιση 15 ετών στο Νησί των Πεύκων, μαζί με τον αδελφό του Ραούλ.
15 Μαΐου 1955: Φιντέλ και Ραούλ Κάστρο αποφυλακίζονται, συνέπεια απόφασης του Μπατίστα για γενική αμνηστία στους πολιτικούς κρατούμενους. Αμφότεροι εξορίζονται στο Μεξικό, όπου γνωρίζουν έναν Αργεντινό γιατρό από το Ροζάριο. Οι Κάστρο κι ο Ερνέστο 'Τσε' Γκεβάρα οργανώνουν νέο επαναστατικό κίνημα.
2 Δεκεμβρίου 1956: 82 εξόριστοι φτάνουν στην Κούβα, στην Playa Las Coloradas, με το γιοτ «Γκράνμα». Οι περισσότεροι σκοτώνονται αμέσως, κάποιοι άλλοι συλλαμβάνονται και οι μόλις 19 που διασώζονται, καταφεύγουν στην ορεινή περιοχή Sierra Maestra για να αναδιοργανωθούν.
Εκεί, οι αδελφοί Κάστρο, ο Γκεβάρα και ο Καμίλο Σιενφουέγος, το τέταρτο μεγάλο 'κεφάλι' της κουβανικής επανάστασης στήνουν μια πρόχειρη βάση και αρχίζουν επιδρομές κατά μικρών στρατιωτικών πόστων προκειμένου να αποκτήσουν όπλα.
Το Κίνημα της Επανάστασης δυναμώνει πολύ γρήγορα και εξαπλώνεται σε όλη την Κούβα. Οι εθελοντές αντάρτες που θέλουν να πολεμήσουν στο πλευρό του Κάστρο γίνονται ολοένα και περισσότεροι και ο Μπατίστα αρχίζει να νιώθει την πίεση.
1 Ιανουαρίου 1959: Στις 31 Δεκεμβρίου, ο δικτάτορας Μπατίστα αναγκάζεται να εγκαταλείψει την Κούβα και την Πρωτοχρονιά του 1959, η χώρα μπαίνει σε νέα εποχή, με την επανάσταση να έχει θριαμβευτική κατάληξη. Παρά τους πανηγυρισμούς, ο Κάστρο δίνει οδηγία στους αντάρτες να διατηρηθεί ο έλεγχος, να μην επικρατήσει χάος και να μην ξεσπάσουν βανδαλισμοί, κυρίως στην επαρχία.
2 Ιανουαρίου 1959: Ο θριαμβευτής Φιντέλ εκφωνεί λόγο στο Σαντιάγο και ξεκινά το ταξίδι του προς την Αβάνα. Σε κάθε πόλη και κάθε χωριό, τυγχάνει αποθεωτικής υποδοχής από τους πολίτες.
8 Ιανουαρίου 1959: Ο Κάστρο μπαίνει στην Αβάνα όπου τον υποδέχονται εκατοντάδες χιλιάδες Κουβανοί.
16 Φεβρουαρίου 1959: Αναλαμβάνει πρωθυπουργός της χώρας
15-26 Απριλίου 1959: Επισκέπτεται τις ΗΠΑ
8 Μαΐου 1960: Κούβα και Σοβιετική Ένωση συνάπτουν επισήμως διπλωματικές σχέσεις
17 Απριλίου 1961: Ομάδα αποτελούμενη από 1.300-1.400 εξόριστους Κουβανούς αποβιβάζεται στον Κόλπο των Χοίρων (Playa Giron). Εφοδιασμένοι με αμερικανικά όπλα, οι Κουβανοί επιχειρούν να ανατρέψουν τον Κάστρο, αλλά αποτυγχάνουν. Κάποιοι σκοτώνονται και όσοι διασώζονται, συλλαμβάνονται. Απελευθερώνονται τον Δεκέμβριο του 1962 με αντάλλαγμα τρόφιμα και φάρμακα αξίας 53 εκατ. δολαρίων.
2 Δεκεμβρίου 1976: Ο Φιντέλ αναλαμβάνει πρόεδρος της Κούβας
Απρίλιος-Σεπτέμβριος 1980: Δίνει τη δυνατότητα σε όσους θέλουν να αποχωρήσουν από τη χώρα. Περίπου 125.000 Κουβανοί μεταναστεύουν στις ΗΠΑ.
19 Απριλίου 1982: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ρόναλντ Ρίγκαν επαναφέρει την ταξιδιωτική απαγόρευση η οποία είχε αρθεί από τον Κάρτερ τον Μάρτιο του 1977.
21-25 Ιανουαρίου 1998: Υποδέχεται τον πάπα Ιωάννη Παύλο Β', τον πρώτο που επισκέφθηκε ποτέ την Κούβα.
23 Ιουνίου 2001: Το πρώτο κακό σημάδι για την υγεία του. Κατά τη διάρκεια ομιλίας, αισθάνεται αδιαθεσία και φεύγει από το βήμα υποβασταζόμενος.
Άνοιξη 2003: Συλλαμβάνει και επιβάλλει πολύ αυστηρές ποινές σε αντικαθεστωτικούς ακτιβιστές
20 Οκτωβρίου 2004: Στο τέλος ομιλίας του και φεύγοντας από το βήμα, καταρρέει.
31 Ιουλίου 2006: Υποβάλλεται σε επέμβασης στο έντερο όπου πάσχει από καρκίνο. Στην κουβανική τηλεόραση ανακοινώνεται ότι την εξουσία αναλαμβάνει προσωρινά ο αδελφός του, Ραούλ.
29 Οκτωβρίου 2007: Κυκλοφορεί η αυτοβιογραφία του «Η ζωή μου» στη Μεγάλη Βρετανία. Βασίζεται σε μια σειρά από συνεντεύξεις που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Ιγνάσιο Ραμονέτ. Το βιβλίο κυκλοφορεί στις ΗΠΑ στις αρχές του 2008.
19 Φεβρουαρίου 2008: Έχοντας ταλαιπωρηθεί από τα σοβαρά προβλήματα υγείας, ανακοινώνει την οριστική αποχώρησή του από την εξουσία μέσω επιστολής που δημοσιεύτηκε στην διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Granma. Πρόεδρος της Κούβας αναλαμβάνει ο αδελφός του, Ραούλ.
28 Μαρτίου 2016: Με γράμμα του αποφασίζει να κρατήσει αποστάσεις, παρά τη θετική έκβαση που έχουν οι επαφές του Ραούλ Κάστρο με τον Μπαράκ Ομπάμα, στο περιθώριο της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ, στην Αβάνα. «Κινδυνεύσαμε να πάθουμε έμφραγμα ακούγοντας τα λόγια αυτά του αμερικανού προέδρου», τονίζει συμπληρώνοντας ότι ο κουβανικός λαός «δεν ξεχνά και δεν έχει ανάγκη από δώρα».

19 Απριλίου 2016: Εκφωνεί εμφανώς συγκινημένος έναν λόγο που μοιάζει αποχαιρετιστήριος, στο συνέδριο του Κομουνιστικού Κόμματος. «Σύντομα γίνομαι 90 ετών. Σύντομα θα γίνω σαν όλους τους άλλους. Για όλους έρχεται η σειρά μας. Αυτή ίσως είναι μια από τις τελευταίες φορές που μιλώ σε αυτή την αίθουσα».
Αρχείο

Φόρμα επικοινωνίας

Αποστολή

Labels

12Ο ΠΕΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1821 1940 2022 5G 77 ΜΕ 9ο ΣΠ ΑΓΓΛΙΑ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΓΙΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΑΕΙ ΑΕΚ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΡ. ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΑΘΗΝΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΙ ΑΙΓΑΙΟ ΑΙΓΙΟ ΑΙΜΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΛΟΓΑ ΙΠΠΟΙ ΑΛΩΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΛΩΝΙΣΜΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΝΔΑΝΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΥΔΑΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟΚΡΙΑ αρ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΑΡΗΣ ΓΑΛΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΡΝΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΑΡΦΑΡΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΧΙΜ. ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΒΑΛΥΡΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΣΚΟΛΑΡΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΗΜ. ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΖΙΩΖΙΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΒΙΑΣΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΥΛΚΑΝΟΣ ΒΡΟΜΩΒΡΥΣΗ ΒΡΥΣΗ ΤΟΥ ΤΖΟΥΜΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΝΥΧΤΑ ΓΑΛΛΙΑ ΓΑΜΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΒΑΣ ΓΛΥΚΑ ΓΟΕΒ ΓΡΙΠΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΕΔΔΗΕ ΔΕΗ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ ΔΕΣΥΛΛΑ ΔΕΥΑΚ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΆΡΘΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΡΑ ΔΡΑΜΑΛΗΣ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΑΑΣ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΕΥΝΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ - ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΕΚΑΒ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΕΛΙΣΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΛΛΗΝΟΜΝΗΜΟΝΕΣ ΕΜΑΚ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΜΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΟΚΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΝΩΜΗΣ – ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΥΑΝ ΕΡΤ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΕΥΧΕΣ ΕΦΟΡΙΑ ζ ΖΕΛΕΝΣΚΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΉΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΈΘΙΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΠΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΘΑΥΜΑΤΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΡΙΣΜΑ ΘΕΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΛΙΨΗ ΘΟΥΡΙΑ ΙΑΠΩΝΙΑ ΙΑΤΡΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΗΜΙΟΒΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΙΩΗΛ ιερο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΩΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΙΘΩΜΗ ΙΜΒΡΟΣ ΙΠΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ ΙΡΑΝ ΙΣΘΜΟΣ ΙΣΛΑΜ ΙΣΠΑΝΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΚΑΝΑΔΑΣ ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΩΖΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΡΒΕΛΙ ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΚΑΤΑΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΚΕΝΕΝΤΙ ΚΗΔΕΙΑ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΙΕΒΟ ΚΙΝΑ ΚΙΝΑΛ ΚΚΕ ΚΛΟΠΕΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΚΟΡΕΑ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΚΟΥΤΣΑΒΙΤΙΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΚΡΑΣΙ ΚΡΗΤΗ ΚΤΕΛ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΥΝΗΓΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΚΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΛΑΔΑ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΛΑΜΠΡΟΣ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΑΡΙΣΑ ΛΕΝΙΝ ΛΗΜΝΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΛΙΜΝΗ ΛΟΑΤΚΙ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΝΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΑΔΑΜ ΓΚΡΟΓΚΟΥ ΜΑΣΚΑ ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΜΑΥΡΟΖΟΥΜΕΝΑ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ ΜΕΡΑ25 ΜΕΡΚΕΛ ΜΕΣΣΗΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΞΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΚΟΥΡΑ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΟΣΧΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΥΚΟΝΟΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΕΑ ΕΙΣΟΔΟ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΕΑ ΣΚΗΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΝΕΔΟΥΣΑ ΝΕΚΡΟΙ ΝΕΡΟ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΛΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΥΧΤΑ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ ΟΔΥΝΗ ΟΘΩΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΟΙΧΑΛΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΠΚΕ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΟΣΕ ΟΣΦΠ ΟΤΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΚΟΕ ΠΑΜΙΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΥΛΚΑΝΙΩΤΙΣΣΑ ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΥΡΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ΠΑΟ ΠΑΟΚ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΠΟΥΚΑΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΧΑ ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΕΝΘΟΣ ΠΕΡΣΙΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙ ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ ΠΕΥΚΟ ΠΗΔΗΜΑ ΠΙΠΙΝΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΛΟΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ πολι ΠΟΛΙΑΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ ΠΟΝΟΣ ΠΟΡΝΗ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΤΟ ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΙΓΚΙΠΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΠΤΥΧΙΟ ΠΤΩΧΟΣ ΠΥΛΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ. ΡΩΣΙΑ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΑΜΟΣ ΣΔΟΕ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΕΡΒΙΑ ΣΚΑΛΑ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΣΤΑΣΙΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΣΤΟΥΠΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΑΓΙΑ ΠΑΘΗ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΤΑΜΠΑΡΗΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΤΑΥΓΕΤΟΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΕΙ ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ ΤΖΑΚΙΑ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ ΤΖΟΥΜΗΣ ΤΗΝΟΣ ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΕΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΡΑΝΟΥΛΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟ ΤΣΑΚΩΝΑ ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΓΕΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΑΓΗΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΦΛΑΡΙΟΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΦΟΝΙΚΟ ΦΡΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ φω ΦΩΤΑ LED ΦΩΤΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ χαρ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΧΑΣΙΣΙ ΧΟΡΤΑΡΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Χρυσόστομος Καράμπελας ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΣ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΩΝΑΣΕΙΟ ΩΝΑΣΗΣ BEETLE c COVID-19 e FACEBOOK FAKE NEWS GAY i INSTAGRA INSTAGRAM INTERNET LOCKDOWN MAGAZINE p PLATI PLATY PLATY MAGAZINE PLATY NEWS SEX SIEMENS SOCIAL MEDIA t TWITTER VIDEO