«Η Κόμισσα της φάμπρικας» από το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό ΘέατροΟ Περικλής Αλμπάνης επιστρέφει εκεί που ξεκίνησε
Για 39η χρονιά φέτος το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο ανεβάζει τη δική του παραγωγή. Πρόκειται για την «Κόμισσα της φάμπρικας», που στόχο έχει να μεταφέρει το γέλιο και την ξεγνοιασιά στους θεατές.
Αυτή η παράσταση, μάλιστα, αποτελεί μια σημαντική στιγμή στην καριέρα του Περικλή Αλμπάνη, αφού τα πρώτα βήματα του γνωστού ηθοποιού έγιναν στο σανίδι του ΜΕΘ, στο οποίο φέτος επιστρέφει για να σκηνοθετήσει. Αυτός είναι δε ο λόγος που αισθάνεται συγκινημένος.
Όσο για το ΜΕΘ, οι συντελεστές του δηλώνουν ανήσυχοι και έτοιμοι να συνεχίσουν, παρά τα 39 χρόνια που ανεβάζουν παραστάσεις. Δεν παρέλειψαν, δε, να ευχαριστήσουν τον Περικλή Αλμπάνη, καθώς με την επιστροφή του στο ΜΕΘ, μεταφέρει τη δική του θεατρική εμπειρία στα μέλη του, μέλη που με ταλέντο, αγάπη και αυτοθυσία υπηρετούν το ερασιτεχνικό θέατρο.

Η παράσταση
Σε μια μεγάλη αυλή κατοικούν τρία εξαδέλφια που έχουν το ίδιο ονοματεπώνυμο: Χρήστος Δελημάνης. Ο πρώτος είναι αστυφύλακας, ο δεύτερος κομμουνιστής και μόνιμα άνεργος και ο τρίτος είναι ένας σεσημασμένος μικροαπατεώνας. Μια μέρα, ο αστυφύλακας Δελημάνης  συλλαμβάνει μια όμορφη κοπέλα, την Έφη, επειδή είχε μπει κρυφά στο σπίτι του εραστή της αδελφής της, για να κλέψει κάποια ερωτικά γράμματα. Η Έφη ξεφουρνίζει ένα σωρό ψέματα ως προς το ποια είναι, αλλά στην πραγματικότητα είναι η κόρη του υπουργού Δημοσίας Τάξεως, κι έτσι ο τυχερός αστυφύλακας Δελημάνης μετατίθεται στη Γενική Ασφάλεια, γίνεται δεκτός στη Σχολή Υπαστυνόμων και, τέλος, κερδίζει την καρδιά της κοπέλας.

Συντελεστές παράστασης
Σκηνοθεσία: Περικλής Αλμπάνης
Σκηνικά - κοστούμια: Βενετσάνος Μπαλόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Μύλη Παπαβασιλείου
Μουσική επιμέλεια: Περικλής Αλμπάνης
Παίζουν: Γεωργία Λαζάρου, Μαρία Λαζάρου, Δημήτρης Ξυδέας, Λεωνίδας Βέλλης, Σπύρος Ρουμελιώτης, Χρύσα Σιψά, Ολυμπία Βενιζελέα, Παναγιώτης Σπυρακόπουλος, Κώστας Κουτσουμπός, Νικόλαος Σιψάς, Ελένη Γιαννακοπούλου, Μαρία Λυκούση, Λίνος Δουλάμης, Παύλος Κλάδης, Βανέσσα Αδαμοπούλου, Μαρία Θεοδωρακάκου, Λούλα Αναγνωστοπούλου

Τεχνικοί συνεργάτες
Ζωγραφική εκτέλεση σκηνικού: Βενετσάνος Μπαλόπουλος
Κατασκευή σκηνικού: Γιώργος Αγγελόπουλος
Επιμέλεια φροντιστηρίου: Λούλα Αναγνωστοπούλου
Φωτογράφηση: Λεωνίδας Μακρής
Φωτισμοί: Χρήστος Νικολόπουλος, Γιώργος Νικολόπουλος
Ηλεκτρολογικά: Γιώργος Πουλάκος


Οι παραστάσεις είναι καθημερινές και ξεκινούν από  25 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 12 Δεκεμβρίου (εκτός από τις 5 Δεκεμβρίου), στις 21.30 στο Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας.


Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ