Ο Μουσικοδιδάσκαλος Θεόδωρος Βασιλικός στην Νέδουσα του Νικηταρά….!!!Φωτογραφίες – ρεπορτάζ: Βασίλειος Δημ. Γεωργιόπουλος
Επιμέλεια κειμένου: Μαριάννα Αδάμ Γκρόγκου

 
Ο Μουσικοδιδάσκαλος και Άρχων Πρωτοψάλτης της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Θεόδωρος Βασιλικός βρέθηκε και κόσμησε το αναλόγιο της Αγίας Αικατερίνης στην ηρωική Νέδουσα του θρυλικού Νικηταρά στις 24 και 25 Νοέμβριου 2016 για την μεγάλη εορτή της πανσόφου νύμφης του Χριστού Αγίας Αικατερίνης, η οποία είναι προστάτης και έφορος της Νέδουσας.

Ο κ. Θεόδωρος Βασιλικός με το αστείρευτο ταλέντο του στην ψαλτική τέχνη απέδωσε λαμπρά και με βυζαντινό ύφος τους ύμνους της εορτής, τόσο στον πανηγυρικό εσπερινό, όσο δε και στην κυριώνυμο ημέρα της εορτής με ιδιαίτερη κατάνυξη, και όλοι εμείς οι παριστάμενοι απολαύσαμε αυτήν την πραγματικά ευλογημένη φωνή που μας ταξίδεψε στα ουράνια.

Την ακολουθία της Θείας Ευχαριστίας της κυριωνύμου ημέρας της εορτής προΐστατο ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Πατέρας Φίλιππος Χαμαργιάς, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο αναφέροντας τον βίο της πανσόφου νύμφης του Χριστού Αγίας Αικατερίνης και καλωσόρισε τον σπουδαίο ιεροψάλτη της εκκλησίας μας στα ηρωικά χώματα της Νέδουσας.


Αστείρευτη η φιλοξενία του εφημερίου της ενορίας Αγίας Αικατερίνης Νέδουσας πατέρα Βασιλείου Βεργινιάδη που με την αγάπη του και την άοκνη προσπάθεια και φροντίδα του ανέστησε την ενορία και την εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης Νέδουσας, προσπαθώντας αυτή την στιγμή να ολοκληρώσει την αγιογράφησή της.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΚΥΡΟ AMEN.GR ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ