Η ΡΟΔΟΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΦΥΠΝΙΣΗ -ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΡΙΚΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΠΟΥ  ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ  ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ Η ΡΟΔΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΟ  ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 20121 ….!!!!
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΧΑΣΑΜΕ ΩΣ ΠΟΛΗ …!!!
 
Η  ΡΟΔΟΣ  ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ  ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ:
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΦΥΠΝΙΣΗ -ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Είναι απαραίτητο, τώρα που έχει κατακαθίσει ο κουρνιαχτός από την απώλεια της Ρόδου για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021, να γίνει μια ψύχραιμη αποτίμηση και να επικεντρωθούμε στην αξιοποίηση της εργασίας που παρήχθη.
Η παρουσίαση την ερχόμενη Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, του φακέλου υποψηφιότητας της Ρόδου, ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, από τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Τέρη Χατζηιωάννου θα μπορούσε να αποτελέσει την απαρχή μιας ευρύτερης συνεργασίας της δημοτικής πλειοψηφίας με τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου για να καταφέρουμε, όλοι μαζί, χωρίς το κίνητρο του διαγωνισμού και της κατάκτησης του τίτλου, να αναδείξουμε τους πολιτιστικούς θησαυρούς του νησιού αλλά και να καλλιεργήσουμε νέες προοπτικές.
Οι προκλήσεις της νέας εποχής είναι τεράστιες, οι δυνατότητές μας όμως ως τόπου μπορούν να τις υπερκαλύψουν και να διανοίξουμε νέες προοπτικές για το νησί μας, αξιοποιώντας προτάσεις της ομάδας εργασίας και η παράταξή μας είναι διατεθειμένη να συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο Πολιτισμός είναι μια ευρεία έννοια, με πολλές πτυχές και προεκτάσεις, πολυδιάστατη, εξελισσόμενη και προσαρμοζόμενη στις ανάγκες κάθε εποχής. Η Ρόδος πρέπει να βρει την θέση της στη νέα εποχή, αξιοποιώντας τον τεράστιο πλούτο της, διευρύνοντας τις προοπτικές της, εκπαιδεύοντας τις επόμενες γενιές. Ο πολιτισμός πηγάζει και καλλιεργείται από την ίδια την κοινωνία, κι εμείς θα πρέπει να επενδύσουμε πρώτα στην κοινωνία μας για να επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει.
Δεν είμαστε σύμφωνοι με την διαδικασία της ένστασης κατά του αποτελέσματος της επιτροπής, που αποφάσισε υπέρ της Ελευσίνας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο και το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας που έχει συσταθεί.
Εκτιμώ όμως, ότι η Ρόδος δεν έχει ανάγκη αυτή την διαδικασία για να αποδείξει ότι άξιζε τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.
Είναι σημαντικό να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες για κεφαλαιοποίηση της εργασίας που έχει προηγηθεί και για την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια αυτή, όλους τους μήνες που προηγήθηκαν. Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός, ότι σε δύσκολους καιρούς, στην εποχή της κρίσης, των μνημονίων, της ατομικότητας που κυριαρχεί, βρέθηκαν άνθρωποι που θέλησαν να στηρίξουν εθελοντικά το νησί τους σε αυτή την προσπάθεια. Αυτό είναι το κέρδος για τον τόπο μας και δεν θα πρέπει η προσφορά αυτή να μείνει ανεκμετάλλευτη.
Μέσα από αυτό το ταξίδι του διαγωνισμού, ο πολιτισμός μπήκε και πάλι στο κάδρο των προτεραιοτήτων όχι μόνο της δημοτικής αρχής αλλά και των πολιτών, και χρέος όλων όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά είναι να καταφέρουμε να τον διατηρήσουμε στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων μας. Εμείς ως παράταξη δεσμευόμαστε ότι όχι μόνο θα σταθούμε αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια της δημοτικής αρχής αλλά στον δικό μας προγραμματισμό και στις δικές μας προτεραιότητες ο πολιτισμός θα έχει πάντα την θέση που του αξίζει.
Γιατί πολιτισμός σημαίνει φως, σημαίνει ιδανικά, αρχές, αξίες, σημαίνει όλα αυτά που υπηρετούμε ως παράταξη και που πάντα θα είναι ο φάρος που φωτίζει το δρόμο μας.                                                                              ΣΤΡΑΤΟΣ  ΚΑΡΙΚΗΣ

                                                             Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας  Δ.Σ. ΡόδουΟι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ