ΙΠΠΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ…!!!

Φωτογραφίες – ρεπορτάζ : Αθανάσιος Πουλόπουλος

Την Κυριακή του Θωμά, 23 Απριλίου, ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, θα πραγματοποιηθούν και φέτος στο Πλατύ οι καθιερωμένοι ιππικοί αγώνες.
Οι ιπποδρομίες θα ξεκινήσουν μετά τη λήξη της θείας λειτουργίας στο εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται κοντά στο χώρο εκκίνησης των αγώνων, ενώ θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια του Δημοτικού Ιππικού Κέντρου στο Πλατύ, που δημιουργήθηκε σε χώρο παραπλεύρως και τον είχε αγοράσει ο πρώην Δήμος Αρφαρών.
Οι ιπποδρομίες θα ξεκινήσουν στις 11:30.
Θα λάβουν μέρος 12 καθαρόαιμα άλογα και 5 ημίαιμα ντόπια/μιγάδικα, με έπαθλο για τους νικητές.

Οι εργασίες για το Ιππικό Κέντρο στο Πλατύ πραγματοποιήθηκαν από το πρόγραμμα Leader και ήταν προϋπολογισμού 128.000 ευρώ. Στις εργασίες περιελήφθησαν: κατασκευές χώρου διεξαγωγής του αγωνίσματος υπερπήδησης εμποδίων, χώρου διεξαγωγής αγώνων ιππικής δεξιοτεχνίας, περίφραξης στο σύνολο της περιμέτρου του χώρου, ξύλινης περίφραξης εσωτερικά για την οριοθέτηση των χώρων διεξαγωγής των αγωνισμάτων, κατασκευή της κεντρικής εισόδου στο χώρο, ανατολικά, αλλά και δύο επιπλέον εισόδων στη νότια πλευρά, καθώς και δύο μεταλλικών κερκίδων δυναμικότητας 90 θέσεων περίπου η καθεμία.Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ