ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΙΠΠΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ..!!!


Την Κυριακή του Θωμά, 23 Απριλίου, ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, θα πραγματοποιηθούν και φέτος στο Πλατύ οι καθιερωμένες ιπποδρομίες.
 
Πριν την έναρξη των αγώνων και μετά τη λήξη της θείας λειτουργίας στο εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται κοντά στο χώρο εκκίνησης, στις 11 το πρωί, θα τελεστούν τα εγκαίνια του Δημοτικού Ιππικού Κέντρου. Το Κέντρο δημιουργήθηκε από το Δήμο Καλαμάτας σε κατάλληλο χώρο (τον είχε αγοράσει ο πρώην Δήμος Αρφαρών), δίπλα στο ιπποδρόμιο και κοντά στο χώρο τερματισμού των ιπποδρομιών.

Οι ιππικοί αγώνες θα ξεκινήσουν στις 11.30. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 3 κούρσες (ανά τέταρτο) με καθαρόαιμα άλογα και μία με ντόπια και μιγάδες και την τελική με τα καθαρόαιμα - νικητές στις πρώτες κούρσες, προκειμένου να αναδειχθεί ο υπερνικητής.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβληθούν και η κλήρωση κατανομής σε κούρσες θα γίνει στο Μάντζειο Δημοτικό Κατάστημα στο Πλατύ, μεθαύριο Παρασκευή στις 7 το απόγευμα (πληροφορίες Νίκος Νίκας - πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας, τηλέφωνο 6972-924912.

Τις ιπποδρομίες διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας και ο Σύλλογος Φιλίππων Πελοποννήσου, με έδρα το Πλατύ.
* Οι εργασίες για το Ιππικό Κέντρο στο Πλατύ πραγματοποιήθηκαν από το πρόγραμμα Leader και ήταν προϋπολογισμού 128.000 ευρώ. Στις εργασίες περιελήφθησαν: κατασκευές χώρου διεξαγωγής του αγωνίσματος υπερπήδησης εμποδίων, χώρου διεξαγωγής αγώνων ιππικής δεξιοτεχνίας,  περίφραξης στο σύνολο της περιμέτρου του χώρου, ξύλινης περίφραξης εσωτερικά για την οριοθέτηση των χώρων διεξαγωγής των αγωνισμάτων, κατασκευή της κεντρικής εισόδου στο χώρο, ανατολικά, αλλά και δύο επιπλέον εισόδων στη νότια πλευρά, καθώς και δύο μεταλλικών κερκίδων δυναμικότητας 90 θέσεων περίπου η καθεμία.Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ